2012-08-01 21:10:05
Φωτογραφία για Όργιο διαφθοράς, ατιμωρησίας και συγκάλυψης στα ασφαλιστικά ταμεία
Τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι μόνο, κατέχουν την πρωτιά μαζί με εφορείες και πολεοδομίες στη διαφθορά όπως αποκάλυψε... έκθεση του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης κ Ρακιντζή, ενώ οι επίορκοι και διεφθαρμένοι υπάλληλοι δεν τιμωρούνται.

Συμφώνα με την έκθεση, από τις 1.403 υποθέσεις (που αφορούσαν τους παραπάνω τομείς της δημόσιας διοίκησης) που εξέτασε ο Ρακιντζής παρέπεμψε στον εισαγγελέα 393 .Οι περισσότερες περιπτώσεις διαφθοράς αφορούσαν την οικονομική διαχείριση και δεν υπήρξε τιμωρία στους υπόλογους υπάλληλους του δημοσίου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα διεφθαρμένου υπαλλήλου που παρέμεινε ατιμώρητος στο ΙΚΑ:

Υπάλληλος του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ έδινε πλαστές αποδείξεις πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών και προέβαινε σε χορηγήσεις βεβαιώσεων μη οφειλής σε επιχειρήσεις που χρωστούσαν ασφαλιστικές εισφορές στο δημόσιο, οι οποίες, όμως, ανήκαν στο πελατολόγιο λογιστικού γραφείου, ιδιοκτησίας της μητέρας της υπαλλήλου. Η υπάλληλος είχε γνώση του πελατολογίου του λογιστικού γραφείου, είχε τοποθετηθεί στο αντικείμενο του ελέγχου κοινών επιχειρήσεων και διεκπεραίωνε υποθέσεις του λογιστικού γραφείου της μητέρας του. Το Α' υπηρεσιακό συμβούλιο του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ την απήλλαξε για από το πειθαρχικό παράπτωμα της αμέλειας και της ατελούς εκπλήρωσης του καθήκοντος.

asfalisinet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
There is a city
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
There is a city
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ