2012-08-06 08:36:04
Φωτογραφία για Οι 5 τρόποι για να μειώσετε το κόστος της συνδρομής του γυμναστηρίου
Πήρατε τη μεγάλη απόφαση, να γραφτείτε σε ένα γυμναστήριο. Και επειδή ήρθε η ώρα να την υλοποιήσετε κιόλας, έχετε ήδη ξεκινήσει την έρευνα αγοράς προκειμένου να ενημερωθείτε για τις τιμές και τις παροχές. Δείτε όμως, πώς μπορείτε να μειώσετε σημαντικά το κόστος της συνδρομής.

Αντίο δέσμευση

Τα περισσότερα γυμναστήρια επιτρέπουν σε όσους δηλώνουν ενδιαφέρον να γραφτούν, να ξεκινήσουν δοκιμαστικά τις προπονήσεις για 1-2 εβδομάδες. Εκμεταλλευθείτε αυτή την ευκαιρία και ξεκινήστε δοκιμαστικά ένα πρόγραμμα γυμναστικής προκειμένου να διαπιστώσετε, αν σας αρέσει ο χώρος, αν τα μηχανήματα είναι αρκετά και εξυπηρετούν όλους τους αθλούμενους εν ώρα αιχμής καθώς και αν οι γυμναστές λύνουν τις απορίες σας και σας βοηθούν με το πρόγραμμά σας. Έτσι, θα έχετε μια γενικότερη εικόνα για το τι σας περιμένει και θα επιλέξετε σωστά το καταλληλότερο γυμναστήριο για την προπόνησή σας. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε 2 ή ακόμη και 3 διαφορετικά γυμναστήρια, προκειμένου να καταλήξετε στο ιδανικότερο για εσάς.


Τα καλά του ανταγωνισμού

Τα περισσότερα μεγάλα γυμναστήρια κάνουν τις προσφορές τους είτε στο τέλος είτε στην αρχή του χρόνου προκειμένου να δώσουν ένα κίνητρο στους υποψήφιους πελάτες τους να τα προτιμήσουν. Ωστόσο, ακόμη και αν πάτε να γραφτείτε σε κάποιο γυμναστήριο κάποια άλλη εποχή, μη διστάσετε να ζητήσετε να γραφτείτε με την τιμή της προσφοράς. Πρόκειται για ένα «τρικ», που συνήθως λειτουργεί. Τέλος, αφού κάνετε μια μικρή έρευνα αγοράς στα γυμναστήρια της περιοχής σας, συγκρατήστε την χαμηλότερη τιμή και ζητήστε από το γυμναστήριο της αρεσκείας σας να σας εγγράψει με αυτή την τιμή, που προσφέρει ο ανταγωνιστής του. Το γυμναστήριο, προκειμένου να μην χάσει έναν ακόμη πελάτη, σίγουρα θα προσπαθήσει να χαμηλώσει και άλλο την συνδρομή του ή να σας αντισταθμίσει το επιπλέον ποσό με περισσότερες παροχές.

Μιλήστε με τον υπεύθυνο HR της εταιρείας σας

Αν εργάζεστε σε μια μεγάλη εταιρεία, σίγουρα, θα έχετε τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων (HR Department). Πριν γραφτείτε λοιπόν σε οποιοδήποτε γυμναστήριο, ρωτήστε πρώτα τον υπεύθυνο HR της εταιρείας, που εργάζεστε, αν υπάρχει κάποια ειδική συνεργασία με κάποια αλυσίδα γυμναστηρίων.

Το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον πολλών χωρών, περιλαμβάνει είτε την εκγύμναση των υπαλλήλων σε ένα ειδικά διαμορφωμένο γυμναστήριο μέσα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας είτε την υπογραφή συμφωνιών των εταιρειών με μεγάλες αλυσίδες γυμναστηρίων προκειμένου να απολαμβάνουν οι υπάλληλοι ειδικά προνόμια.

Ρίξτε μια ματιά στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας

Αν έχετε κάνει ασφάλεια ζωής, τότε καλό θα ήταν να ανασύρετε από το συρτάρι το συμβόλαιό σας και να ξαναδιαβάσετε τους όρους του. Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν συνάψει ειδικές συμφωνίες με μεγάλα γυμναστήρια προκειμένου οι ασφαλισμένοι τους είτε να απολαμβάνουν εκπτώσεις στη συνδρομή είτε άλλα προνόμια. Αν διαπιστώσετε, πως το συμβόλαιό σας, δεν περιλαμβάνει μια τέτοια παροχή, κάντε ένα τηλέφωνο στην ασφαλιστική εταιρεία, καθώς μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα ή μπορεί να… τους βάλετε ιδέες!

Προτιμήστε τη μηνιαία και όχι την ετήσια συνδρομή

Τα περισσότερα γυμναστήρια προωθούν τις ετήσιες συνδρομές γιατί φαίνονται φθηνότερες στους καταναλωτές. Ωστόσο, έρευνες έχουν αποδείξει, πως οι περισσότεροι αθλούμενοι σπάνια επωφελούνται από το εύρος της συνδρομής τους καθώς δεν θεωρούν δεσμευτικά τα χρήματα, που έχουν ήδη καταβάλει και έτσι, δεν «πιέζουν» τον εαυτό τους να πάει στο γυμναστήριο τόσο συχνά όσο θα έπρεπε.

Επιλέξτε λοιπόν, τη λύση της μηνιαίας συνδρομής. Έτσι, θα αναγκάζεστε να πηγαίνετε συχνότερα στο γυμναστήριο, μήνα με τον μήνα και δεν θα έχετε τον φόβο να χάσετε τα χρήματά σας, αν τελικά αποφασίσετε να διακόψετε τη γυμναστική. Τέλος, αν μπείτε σε ένα πρόγραμμα, που σας ικανοποιεί και βλέπετε αποτελέσματα, δεν έχετε παρά την επόμενη χρονιά, να μετατρέψετε τη συνδρομή σας από μηνιαία σε ετήσια.

clickatlife.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ