2012-08-06 09:30:06
Φωτογραφία για Αποφασισμένος να καταψηφίσει τα μέτρα ο Κώστας Σκανδαλίδης
Η τρόικα μπορεί να είναι ευχαριστημένη, το πακέτο των 11,6 δισ. όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα περάσει από Βουλή. Σε όλα τα κόμματα της συγκυβέρνησης υπάρχουν ισχυρές ενστάσεις, και κάποιοι μάλιστα φαίνεται ότι θα ήθελαν να τα σπάσουν με τους εταίρους. Κατάπληξη πάντως προκαλεί, ότι σε αυτή τη γραμμή βρίσκεται ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Ο πρώην υπουργός και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος που διεσώθη στην Α' Αθήνας. Από τους κορυφαίους συμμάχους του Βαγγέλη Βενιζέλου,ορίστηκε ειδικός διαπραγματευτής για την προγραμματική συμφωνία και με αυτήν την ιδιότητα αποδέχτηκε σχεδόν όλες τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ που πήγαιναν κόντρα στο μνημόνιο. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες είναι από αυτούς που εισηγούνται στο Βενιζέλο, όχι μόνο να έρθει σε ρήξη με την τρόικα αλλά να αποχωρήσει και από την κυβέρνηση.

Ως εκπρόσωπος του λεγόμενου λαϊκού ΠΑΣΟΚ, ο Σκανδαλίδης έχει έρθει σε απόγνωση με τα μέτρα και την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Σε πρόσφατη σύσκεψη στην Ιπποκράτους εξέφρασε ανοιχτά την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταψηφίσει το πακέτο και να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.


Αυτή η εισήγηση προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες σάλο και την έντονη αντίδραση τουΦίλιππου Σαχινίδη. «Τι κάνεις; Τι είναι αυτά που λες», φέρεται να του είπε. Ο Σκανδαλίδηςόμως επέμενε στην άποψη του. Και για να ακουστεί καλύτερα, αποφάσισε να τα πει και δημόσια. Στη Real News της Κυριακής δήλωσε ότι «δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ένα τέτοιο συνολικό πακέτο μέτρων θα περάσει από τη Βουλή» και διερωτήθηκε αν οι βουλευτές θα έχουν τη δύναμη να είναι ασυνεπείς με τους ψηφοφόρους τους.

Σε ότι τον αφορά ήταν πάντως ξεκάθαρος «μέτρα με νέες δραματικές περικοπές σε χαμηλά εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις εγώ δεν ψηφίζω», είπε στη Ρήαλ. Υπέδειξε μάλιστα στονπρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ότι η χώρα «κάποια στιγμή πρέπει να πει ένα ΟΧΙ με κεφαλαία» και συνέστησε μάλιστα αντιπαράθεση με τους εταίρους: «Δεν μπορεί το πολιτικό σύστημα να εμφανίζει κραυγαλέα αντίθεση με ότι κυριάρχησε στο λόγο του σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Αν η αντιπαράθεση είναι αναπόφευκτη, ας προετοιμαζόμαστε για αυτό». είπε ο πρώην υπουργός.

Με τις δηλώσεις του ο Σκανδαλίδης δικαιώνει την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει στο Βενιζέλο ακόμα έναν πονοκέφαλο. Γιατί πέρα από την αντίδραση του εκσυγχρονιστικού μπλοκ θα πρέπει να ανησυχεί και για τη στάση του λαϊκού ΠΑΣΟΚ, αυτό άλλωστε εκπροσωπεί ο Σκανδαλίδης. Το ΠΑΣΟΚ μοιάζει τεντωμένο σκοινί που πάει να σπάσει…
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κουίνσι δεν βρίσκει αλλού
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κουίνσι δεν βρίσκει αλλού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ