2012-08-06 10:41:42
Φωτογραφία για Ήθελε να του πληρώσουμε και το εισιτήριο για το Πακιστάν ο δράκος της Πάρου!!! (Λεπτομέρεια: Εργάζονταν στο νησί 2 χρόνια - Ούτε στον δρόμο ήταν, ούτε πεινούσε...)
Με αγορασμένο εισιτήριο από την Ελληνική Αστυνομία σχεδίαζε να επιστρέψει στη χώρα του ο 21χρονος Πακιστανός Αχμέτ Βακάς που ομολόγησε πως είναι ο δράστης της κακοποίησης και του σοβαρού τραυματισμού της 15χρονης Μυρτώς.

Ο Αχμέτ Βακάς, ο οποίος είχε εγκαταλείψει την Πάρο, όπου εργαζόταν τα δύο τελευταία χρόνια, μερικά 24ωρα μετά την επίθεση, είχε απευθυνθεί στην πρεσβεία της χώρας του προκειμένου να ετοιμαστούν τα χαρτιά του και να επιστρέψει εθελοντικά στο Καράτσι.

Οπως αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. «ο Πακιστανός είχε ζητήσει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα του εθελοντικού επαναπατρισμού με το οποίο επιδοτείται η αγορά του αεροπορικού εισιτηρίου του. Για τον λόγο αυτόν είχε πάει στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας στην πρεσβεία και συμπλήρωσε τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να κάνει χρήση του προγράμματος που τρέχει από την Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο προγράμματος που επιδοτείται από την ΕΕ». Σύμφωνα με την ίδια πηγή η πτήση επιστροφής του ήταν προγραμματισμένη για μεθαύριο Τετάρτη.


Στη Σύρο. Χθες το βράδυ ο Αχμέτ Βακάς μεταφέρθηκε με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην εισαγγελία της Σύρου προκειμένου να απολογηθεί. Ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

Οπως και το Σάββατο το βράδυ, όταν έφτασε στο λιμάνι της Ερμούπολης, υπήρχε μεγάλος αριθμός πολιτών που αποδοκίμαζαν τον δράστη, ενώ δεν έλειψαν και οι προσπάθειες αγανακτισμένων που προσπάθησαν να του επιτεθούν.

Ο Πακιστανός συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου μαζί με δυο ομοεθνείς του σε διαμέρισμα στη Νέα Χαλκηδόνα. Οι τρεις εργάζονταν στην Πάρο και είχαν ζητήσει από τα αφεντικά τους να εγκαταλείψουν το νησί λίγες ημέρες μετά το περιστατικό. Κίνηση που ειδικά στην περίπτωση του Βακάς προκάλεσε υποψίες στον ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής επιχείρησης στην οποία εργαζόταν ως κηπουρός.

«Μου είπε πως ένας στενός συγγενής του στην Αθήνα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και μου ζήτησε να τον πληρώσω και να φύγει» κατέθεσε το αφεντικό του στην Αστυνομία. Με δεδομένο ότι η επιχείρηση των ενοικιαζόμενων δωματίων βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από το σημείο της επίθεσης στην παραλία της Χρυσής Ακτής, οι αστυνομικοί έβαλαν τον Βακάς στη λίστα των εν δυνάμει υπόπτων. Επιπρόσθετα, η κατάθεση της μητέρας της 15χρονης αλλά και πολλών παραθεριστών που κατέθεσαν ως μάρτυρες έκανε λόγο για έναν νεαρό μελαψό άντρα, ο οποίος την ώρα της επίθεσης είχε εγκαταλείψει την περιοχή σχεδόν τρέχοντας.

Από προσωπικά αντικείμενά του που βρέθηκαν στο δωμάτιο που χρησιμοποιούσε ελήφθη βιολογικό υλικό, το οποίο συνέπεσε με το υλικό που βρέθηκε στο σώμα και τα ρούχα της 15χρονης.

Η μοναδική αμφιβολία της Αστυνομίας ήταν εάν τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο δωμάτιο ανήκαν όντως στον Βακάς και όχι σε κάποιον άλλο. Για τον λόγο αυτόν είχε ξεκινήσει η επιχείρηση εντοπισμού του.

Η Αστυνομία εντόπισε τον άνθρωπο που πριν από 18 μήνες είχε φέρει τον Βακάς στην Πάρο για να εργαστεί. Οπως προέκυψε, ο 21χρονος αλλοδαπός πέρασε από τον Εβρο τα ελληνικά σύνορα. Στην Αθήνα κάθησε δύο μήνες αναζητώντας δουλειά, ενώ μέσω ενός ομοεθνούς του κατάφερε και βρήκε τη δουλειά στην Πάρο. Από τον άνθρωπο που τον σύστησε στην επιχείρηση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έφτασαν στο διαμέρισμα στη Νέα Χαλκηδόνα, στο οποίο έμεναν συνολικά 12 αλλοδαποί.

Οι αστυνομικοί έλαβαν το πρωί του Σαββάτου βιολογικό υλικό από τον Αχμέτ Βακάς, το οποίο στάλθηκε αμέσως στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τις αρχικές εκτιμήσεις των διωκτικών Αρχών για την ταυτότητα του δράστη.

Η κατάθεση. Στην αρχική του κατάθεση ο Βακάς ισχυρίστηκε πως επιτέθηκε στη 15χρονη Μυρτώ με σκοπό να της κλέψει το κινητό της. Οταν εκείνη αντιστάθηκε, άρχισε να χτυπάει το κεφάλι της με μανία στα βράχια. «Την είδα να περνάει δύο φορές από το δρομάκι. Η κοπέλα είχε τα ακουστικά στα αυτιά της και άκουγε μάλλον μουσική. Οταν κάθησε στα βραχάκια την πλησίασα. Αρχικά πήγα να της πιάσω το χέρι και να της αρπάξω το κινητό. Εκείνη αντιστάθηκε. Τότε τη χτύπησα στα βράχια».

Ο Βακάς αρνούνταν αρχικά πως επιχείρησε να κακοποιήσει τη 15χρονη. Στη συνέχεια της κατάθεσής του όμως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, παραδέχτηκε πως ενώ η κοπέλα ήταν αιμόφυρτη προχώρησε σε ασελγείς πράξεις και έτσι βρέθηκε το βιολογικό υλικό στο σώμα της.

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει το τι απέγινε το κινητό της κοπέλας, το οποίο η Αστυνομία αναζήτησε ακόμη και με δύτες και ανιχνευτές μετάλλου, ενώ ο Βακάς κατέθεσε πως όσο χτυπούσε την κοπέλα αυτό γλίστρησε και έπεσε στα βράχια.
πηγή
Eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ