2012-08-06 14:42:04
Φωτογραφία για Ο Άσαντ σφυροκοπεί το Χαλέπι
Βομβαρδισμοί σημειώθηκαν τη Δευτέρα σε αρκετές συνοικίες στο Χαλέπι, τη μητρόπολη της βόρειας Συρίας, καθώς και πυρά από αυτόματα όπλα που προκάλεσαν το θάνατο... οκτώ αμάχων και ενός διοικητή των ανταρτών, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στόχος των βομβαρδισμών ήταν το Δικαστικό Μέγαρο στο κέντρο της πόλης και οι συνοικίες Σάαρ και Μαρτζέ, στα ανατολικά.

Πυρά από αυτόματα όπλα ακούστηκαν στηδυτική συνοικία Σαλαχεντίν, το προπύργιο των ανταρτών όπου ένας διοικητής τους σκοτώθηκε, ενώ στην κεντρική συνοικία Μπαμπ αλ-Ναϊράμπ ένας άμαχος σκοτώθηκε από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 29 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 21 άμαχοι και οκτώ αντάρτες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που εδρεύει στο Λονδίνο και αντλεί τις πληροφορίες του από ένα δίκτυο ακτιβιστών και αυτόπτων μαρτύρων στη Συρία.


Την Κυριακή 131 σκοτώθηκαν, εκ των οποίων 79 άμαχοι, 42 στρατιώτες και 10 αντάρτες.

Στη Συρία μαίνεται από τις αρχές Μαρτίου του 2011 λαϊκή εξέγερση κατά του καθεστώτος Άσαντ. Στις μάχες και τις επιχειρήσεις καταστολής τουλάχιστον 21.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Βόμβα στα γραφεία της κρατικής τηλεόρασης

Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στο κτίριο που στεγάζεται η κρατική τηλεόραση της Συρίας και σύμφωνα με τον υπουργό Πληροφόρησης Ομράν αλ Ζόχμπι υπάρχουν τραυματίες.

"Βόμβα εξερράγη στον τρίτο όροφο του κτιρίου με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες", διευκρίνισε ο υπουργός.

Το πρόγραμμα της τηλεόρασης δεν διακόπηκε.

"Σφαγή 40 ανθρώπων στη Χάμα"

Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο κατηγόρησε το στρατό του Μπασάρ αλ-Ασαντ για τη "σφαγή" 40 ανθρώπων σε μια περιοχή της κεντρικής επαρχίας Χάμα.

Σύμφωνα με το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, που είναι ο κύριος συνασπισμός της αντιπολίτευσης, η σφαγή αυτή που διαπράχθηκε στη Χαρμπνάφσα, μια πόλη 8.000 κατοίκων, σε μια σουνιιτκή επαρχία, "εντάσσεται στο πλαίσιο μιας εξαναγκαστικής εξορίας λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων".

Η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι οι δυνάμεις βομβάρδισαν την περιοχή με την υποστήριξη αρμάτων μάχης επί τουλάχιστον πέντε ώρες, πριν πραγματοποιήσουν έφοδο προκαλώντας το θάνατο 40 ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη 120, η πλειοψηφία των οποίων φέρει βαριά τραύματα.

Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο κατηγορεί τις δυνάμεις ασφαλείας και τους "σαμπίχας", τους πιστούς στο καθεστώς Ασαντ πολιτοφύλακες, που κατέφθασαν από τα γειτονικά χωριά, ότι καταδίωξαν τους άμαχους με πυροβόλα όπλα.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ