2012-08-06 15:15:03
Φωτογραφία για ΗΠΑ προς Αθήνα: Να ληφθούν αποφάσεις για την ευρωζώνη
Έντονα ανήσυχοι τόσο για τη μετάδοση της κρίσης από την Ευρώπη στις ΗΠΑ, όσο και για τη δυστοκία με την οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις στην ευρωζώνη, εμφανίστηκαν Αμερικανοί γερουσιαστές κατά τη συνάντηση που είχαν... με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα. 

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη συνάντηση προστίθεται στις πυκνές επαφές του τελευταίου διαστήματος μεταξύ υψηλόβαθμων αμερικανών αξιωματούχων με την ελληνική πολιτική ηγεσία.

Στη συνάντηση μετέσχαν ακόμη ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Κρίστοφερ Σμαρτ και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν διεξοδικά η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και οι δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ είχε στο μεταξύ την περασμένη Παρασκευή ο πρωθυπουργός.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι προσπάθειες της κυβέρνησης να διασφαλίσει την επιστροφή της Ελλάδας στην οικονομική σταθερότητα.

Η τρέχουσα οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, οι διμερείς σχέσεις και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου είχαν τεθεί στο επίκεντρο και της συνάντησης του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Φίλιπ Γκόρντον με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Προ ημερών στην Ελλάδα είχε έρθει στην Αθήνα και ο αναπληρωτής υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τσαρλς Κόλινς, ο οποίο συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ