2012-08-06 18:49:03
Φωτογραφία για 10+1 tips για τη λαμπερή φωτογράφηση της νύφης
Νυφικό χτένισμα και μακιγιάζ.

Ο Γάμος είναι ένα μοναδικό γεγονός στη ζωή κάθε ανθρώπου και διατηρεί τη μοναδικότητά του σε κάθε περίπτωση. Η ψυχολογία της νύφης είναι πάντα ευμετάβλητη και πολύ ιδιαίτερη. Λεπτές ισορροπίες και καταστάσεις που πρέπει να τηρούνται πάντα λόγω της σημαντικότητας των στιγμών. Από τη δικιά μας πλευρά εντοπίζουμε συνεχώς τα στοιχεία εκείνα που διαμορφώνουν την μοναδικότητα της εικόνας και που κάνουν τη διαφορά στην οπτική απεικόνιση του προσώπου. Και αυτά τα στοιχεία έχουν άμεση σχέση με το στυλ και το ύφος που θα έχει προτείνει ο επαγγελματίας που επιμελείται την εμφάνιση της νύφης. Η αμοιβαία συνεργασία μεταξύ φωτογράφου και κομμωτή σίγουρα διασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα και για τις δύο πλευρές. Στη προσπάθειά μας για τη δημιουργία της εικόνας που χαρακτηρίζεται από αισθητική και άποψη, παραθέτουμε μερικά σημεία που κρίνουμε πως είναι ουσιαστικά και που επηρεάζουν σε κάθε περίπτωση την εικόνα της νύφης μέσα από το φακό.


1. Πρώτα από όλα, το επιλεγμένο στυλ χτενίσματος να αρέσει και στην ίδια, όχι απλά να έχει πειστεί γι αυτό. Έτσι η ίδια θα αισθάνεται άνετα και θα βγει η γνήσια λάμψη του προσώπου της.

2. Θα πρέπει να λάβουμε όλοι μας υπ’ όψιν μας το γεγονός πως μέσα από το φακό φαίνονται όλες οι λεπτομέρειες, οπότε να αποφεύγονται οι υπερβολές.

3. Καλό είναι να ετοιμάσετε τη νύφη νωρίτερα από ότι έχετε κανονίσει και αφήστε τον φωτογράφο να έχει περισσότερη ώρα ώστε η δουλειά σας να φανεί καλύτερη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

4. Το αποτέλεσμα της δουλειάς του κομμωτή θα καταγραφεί για πάντα και να μην έχει σαν κριτήριο μόνο το τι είναι επίκαιρο τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά να έχει δυναμική και διάρκεια.

5. Όσον αφορά το μακιγιάζ, προσέχουμε γενικότερα παράγοντες όπως είναι το φως που θα υπάρχει στο χώρο (φυσικό ή τεχνητό).

6. Το ίδιο ισχύει γενικότερα και με τα χρώματα που θα επιλεχθούν. Όσο πιο φυσικά τόσο το καλύτερο.

7. Καλό είναι ο κομμωτής να επιμελείται και τη μητέρα της νύφης ώστε να αποφεύγονται μεγάλες αντιθέσεις με το γενικότερο στυλ της νύφης.

8. Η συνεχής ενημέρωση για τις νέες τάσεις που κυκλοφορούν σε παγκόσμια κλίμακα είναι σίγουρα χρήσιμη.

9. Τυχόν ατέλειες του προσώπου θα πρέπει να καλύπτονται σχολαστικά, γιατί ναι μεν το ρετούς στις φωτογραφίες κάνει θαύματα αλλά το ίδιο δεν ισχύει και στο video.

10. Με μια διάθεση χιούμορ, αναφέρουμε πάλι πως πρώτα από όλα το επιλεγμένο χτένισμα και μακιγιάζ να αρέσει στην ίδια τόσο όσο να ξυπνήσει τη σταρ που κρύβεται μέσα της!

Τέλος, σε συνέχεια της καλής συνεργασίας με τον φωτογράφο ζητήστε φωτογραφικό δείγμα της δουλειάς σας και κρατήστε τo για το portfolio σας. Κανένας φωτογράφος δεν θα έχει αντίρρηση να σας δώσει είτε εκτυπωμένη φωτογραφία σε μεγάλο μέγεθος είτε σε ηλεκτρονική μορφή όπου θα αναγράφεται το όνομα σας, ώστε να μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε διαφημιστικά.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν, είναι παράγοντες σημαντικοί για την λάμψη και την ομορφιά κάθε νύφης αλλά και για τη δημιουργία της εικόνας εκείνης που μέσα από το φακό μας μεταμορφώνουμε σε ταινίες και φωτογραφίες με απόλυτα προσωπικό ύφος.

Ντίνος Καπετάνος

weddingvision.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Ηλιάδης πήγε στον Ιωαννίδη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Ηλιάδης πήγε στον Ιωαννίδη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ