2012-08-09 02:23:19
Φωτογραφία για ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΩΡΑ
Σταύρος Μπαλάσκας Για χρόνια προσδοκούσαν την διάλυση και την αποσάθρωση της. Για χρόνια «φυτευτοί» διοικητές μάθαιναν «στου κασίδι το κεφάλι». Την ίδια στιγμή που η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει δώσει το 90% των νεκρών ηρώων της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. Η Άμεση Δράση δεν είναι τυχαία υπηρεσία αν και κάποιοι την αντιμετώπισαν με ανάλογο τρόπο. Με περιπολικά που δεν είχαν λάστιχα, με εξατμίσεις και ανταλλακτικά που επιδιορθώνονταν με «ρεφενέ» και συναδέλφους που είναι υποχρεωμένοι να περιπολούν για λογαριασμό εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων σε ατελείωτα τετραγωνικά χιλιόμετρα στην Αττική μέσα στην πιο τρελή εγκληματικότητα που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Με λίγα λόγια..

Μια πονεμένη ιστορία, μια ιστορία απογοήτευσης, ένα σύγχρονο αστείο σε μια μαύρη πραγματικότητα, με παίχτες απογοητευμένους ήρωες, ίσως ένα τρένο φυγής που δε μοιάζει με κανένα άλλο. Επιβάτες κουρασμένοι και δυσαρεστημένοι που κοιτούν νωχελικά από το παράθυρο και ψάχνουν μαλακωσιές στη διαδρομή για να πηδήξουν.


Η επαχθής επί ετών και σκληρή για το προσωπικό κακοδιοίκηση δεν κατάφερε ούτε για μια στιγμή να ανακόψει το μέγεθος της κοινωνικής προσφοράς.Aλματα του προσωπικού από το τέλμα προς τα πάνω, αυταπάρνηση και αυτοθυσία, κατάφερναν πάντα να νικούν το σύστημα. Ένα σύστημα που μόνιμα προσδοκούσε τη διάλυση την αποσάθρωση και τον κατακερματισμο. Δεν το πέτυχαν ποτέ.

Η ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ δεν είναι υπηρεσία, είναι οικογένεια. Με σφυρηλατημένους, χαλύβδινους δεσμούς, οι Αμεσοδρασίτες πορεύονταν πάντα ενωμένοι σαν γροθιά, βάζοντας διαχρονικά τα γυαλιά σε όσους τη λοιδορούσαν και την απαξίωναν. Πρέπει για το καλό της κοινωνίας η κάθε πολιτική και φυσική ηγεσία να σκύβει ευλαβικά επάνω από τον κοινωνικό θεσμό του «100» και ο κάθε νέος διοικητής να αντιλαμβάνεται την ιδιαιτερότητα της ηλεκτρικής καρέκλας του 4ου ορόφου. Να αφήνει πίσω του άλλες λογικές ώστε «να μην βλέπει το δέντρο και να χάνει το δάσος».

Πριν λίγες ημέρες με ένας νέος διοικητής τοποθετήθηκε και ανέλαβε αυτό το δύσκολο έργο. Πρέπει να μάθει από τα λάθη των προηγούμενων. Πρέπει να μάθει και από τις επιτυχίες των προηγούμενων. Να δώσει ελπίδα και να αισθανθεί βαθιά μέσα στην ψυχη του ότι η Άμεση Δράση δεν είναι ούτε τα οχήματα ούτε οι μοτοσικλέτες. Άμεση Δράση είναι οι Αμεσοδρασίτες που ρισκάρουν καθημερινά την ζωή τους στα περιπολικά την ομάδα Ζ τη ΔΙΑΣ και τη ΔΕΛΤΑ.

Αυτός μόνο έχει τη δύναμη να σταματήσει το τρένο, να δείξει στο προσωπικό ότι κανείς πια δεν χρειάζεται να πηδήξει, κανείς δεν χρειάζεται να φύγει.Να ενώσει γιατί στην πραγματικότητα τρένο δεν υπάρχει. Εμείς είμαστε το τρένο, η Άμεση Δράση είναι το τρένο.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ A 4-1 Γ"
Eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ