2012-08-13 19:30:03
Φωτογραφία για Διακοπές φιλικές προς το περιβάλλον
Η καλοκαιρινή απόδραση από την πόλη και η εξόρμηση στις παραλίες, δεν χρειάζεται να έχει σαν συνέπεια τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Πολλές από τις συνήθειες που έχουμε διαταράσσουν τη φύση. Ωστόσο, δεν είναι δύσκολο να υιοθετήσουμε μια φιλική προς το περιβάλλον συμπεριφορά.

Διαβάστε συμβουλές και προτάσεις για «οικολογικές διακοπές» Αφήστε το αυτοκίνητο να κάνει… διακοπές: Μετακινηθείτε με λεωφορείο, τρένο, πλοίο που θα σας έρθει και φθηνότερα. Αν μάλιστα θέλετε να μετακινηθείτε στον τόπο των διακοπών ένα ποδήλατο θα σας πάει όπου επιθυμείτε (ενώ ταυτόχρονα θα γυμναστείτε).

Μην επιλέγετε πλαστικές τσάντες για την παραλία: Δεν είναι πια της μόδας ενώ οι τσάντες από σκοινί, ψάθα ή πανί έχουν τέλεια σχέδια και χρώματα.

Προτιμήστε «πράσινη» σαγιονάρα: Η πλαστική ιδρώνει τα πόδια με ανεπιθύμητες συνέπειες (κακοσμία, μύκητες κ.λπ.). Δοκιμάστε υφασμάτινες, ξύλινες ή ψάθινες.


Πάρτε στην παραλία θερμός: Αφήστε τα πλαστικά μπουκάλια γιατί με τη ζέστη απελευθερώνονται κάποιες ουσίες που είναι τοξικές για τον οργανισμό.

Το θερμός εγγυάται δροσιά για ώρες. Επίσης, αν θέλετε να δροσιστείτε επιλέξτε γυαλί: τις επιστρεφόμενες γυάλινες συσκευασίες για νερό, αναψυκτικά και μπύρες.

Αγνοήστε το jet ski: Προκαλεί καυσαέρια και ηχορύπανση. Δοκίμασε κάτι άλλο όπως σερφ.

Επιλέγετε οικολογικά αντηλιακά, κρέμες και λοσιόν για το πρόσωπο και το σώμα τα οποία είναι παρασκευασμένα από φυσικές πρώτες ύλες.

Πάρτε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες: Για να ακούσετε μουσική στην παραλία. Για τους φανατικούς, υπάρχουν και ηλιακοί φορτιστές, για μπαταρίες αλλά και κινητά.

Φτιάξε φυσικά εντομοαπωθητικά: Σιτρονέλλα ή φυσική πυρεθρίνη για τα κουνούπια, βασιλικός σε γλάστρα για κουνούπια και μύγες, καφές (τον οποίο καίτε) για τις σφήκες.

Αφήστε την παραλία καθαρή: Αποτσίγαρα και πλαστικές σακούλες μπορεί να γίνουν θανάσιμος μεζές για θαλασσοπούλια, δελφίνια και θαλάσσιες χελώνες. Δώστε το παράδειγμα μαζεύοντας τα σκουπίδια σας.

Απολαύστε τα ντόπια προϊόντα και μεζέδες αλλά σε καμία περίπτωση μην καταναλώσετε γόνο (τα μικρά ψαράκια που αλιεύθηκαν πριν αναπαραχθούν.

omorfamystika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ