2012-08-13 21:06:06
Φωτογραφία για Πρώτη με αισιοδοξία οι πράσινοι
Με στόχο να επανέλθουν στην κορυφή της Ελλάδας οι πράσινοι πραγματοποίησαν σήμερα την πρώτη τους προπόνηση Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής, Ξανθόπουλος, Μπράμος, Σχορτσιανίτης, Ούκιτς, Πάνκο και Γιαννόπουλος άκουσαν για πρώτη φορά τις συμβουλές του Αργύρη Πεδουλάκη.Ο Έλληνας κόουτς που αναλαμβάνει το βαρύ φορτίο που λέγεται προπονητής του «τριφυλλιού», μαζί με τους συνεργάτες του Σωτήρη Μανωλόπουλο, Ανδρέα Πιστιόλη και Γιώργο Βόβορα, είδαν στην επίσημη πρώτη οκτώ παίκτες, προεξάρχοντος φυσικά του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Εκτός του αρχηγού το παρών έδωσαν και οι Τσαρτσαρής, Σχορτσιανίτης, Ούκιτς, Μπράμος,Ξανθόπουλος, Πάνκο και Γιαννόπουλος. Επίσης στο ΟΑΚΑ ήταν και 6 παίκτες από την εφηβική ομάδα, αλλά ο Νέστωρας Κόμματος που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται πάντα στην προετοιμασία των «πράσινων». Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει ο μάνατζερ της ομάδας και εμβληματική φιγούρα του τμήματος μπάσκετ Φραγκίσκος Αλβέρτης.


Στις πρώτες του δηλώσεις ο «‘Άρτζυ» είπε: «Αυτό θα έβαζα σαν τίτλο φέτος. υπάρχει τεχνογνωσία στην ομάδα, υπάρχουν παιδιά που διαθέτουν εμπειρία. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που ξέρει να διαχειρίζεται καταστάσεις. Είναι στο DNA του, όλα τα χρόνια, όλες τις δεκαετίες αυτό έκανε. Εμείς πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα, η επιτυχία και το κίνητρο είναι πολύ μεγάλο για όλους. Έχουμε παιδιά που έχουν όρεξη για διάκριση«.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας προπονητής δήλωσε: «Το πιο σημαντικό που έχει ο Παναθηναϊκός όλα αυτά τα χρόνια είναι η ατμόσφαιρα και οι οικογενειακές σχέσεις μέσα από την αυτοπειθαρχία που είχαν όλοι οι παίκτες του και αυτό έβγαινε και στο παρκέ. Φέτος έχουμε ένα μειονέκτημα ότι όλοι είναι καινούριοι. Το σκεπτικό μας είναι πώς θα διαβάζουμε τον αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός ήταν η πρώτη ομάδα που το έκανε αυτό.

Υπάρχει σχολή στο ελληνικό μπάσκετ και αυτό θα προσπαθήσουμε να πρεσβεύουμε μέσα στο παιχνίδι«. Όσον αφορά το αν θα αποκτηθούν κι άλλοι παίκτες τόνισε: «Θα αποκτήσουμε άλλους τρεις παίκτες«.

Έπειτα συμπλήρωσε: «Ο ΠΑΟ είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην Ευρώπη αυτή την στιγμή και εμείς αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε. Θα δώσουμε τα πάντα. θα προσπαθήσουμε παρά τις δύσκολες συνθήκες και για τον κόσμο μας που θα έρχεται στον γήπεδο«.

Από την πλευρά του, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης δήλωσε: «Είναι νέα σεζόν με νέο ξεκίνημα. Είναι νωρίς να θέσουμε κάποιους στόχους. Είμαστε νέα ομάδα με πολλή δουλειά μπροστά μας«.

Από την πλευρά του ο Κώστας Τσαρτσαρής, στο πλαίσιο της πρώτης συγκέντρωσης του Παναθηναϊκού ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, επεσήμανε:

«Τότε ήμουν εγώ νέος και τώρα είναι 7-8 άτομα καινούρια. Κάθε ομάδα κάνει τον κύκλο της, θα γινόταν κάποια στιγμή αυτό. Η ομάδα εξακολουθεί να στοχεύει ψηλά, παρότι υπάρχουν νέα πρόσωπα«, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε στη συνέχεια:

«Δεν ήταν δύσκολα για εμένα να πω το ναι στον Παναθηναϊκό. Καθίσαμε και μιλήσαμε για λίγα λεπτά της ώρας και τελείωσε. Οι παλαιότεροι γνωρίζουμε την φιλοσοφία της ομάδας και δεν πιστεύουμε ότι θα αλλάξει. Φέτος δεν υπάρχει πίεση. Δεν θα μπει κανένας στο παρκέ απλά για να παίζει. Αποδεικνύουμε σε κάθε ματς τι μπορούμε να κάνουμε«.

Στη συνέχεια μίλησε για το αν ο Παναθηναϊκός είναι φέτος αουτσάιντερ: «Ο Παναθηναϊκός είναι στην διεκδίκηση όλων των τίτλων και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, αυτό πιστεύω εγώ«.
tsantiri.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ