2012-08-16 17:31:41
Φωτογραφία για Περι Κοντρέρας ο λόγος...
Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για την κίνηση του Ολυμπιακού να καταλήξει στον Πάμπλο Κοντρέρας για το κέντρο της άμυνας

 

Αν πρέπει ντε και καλά,να αναζητήσουμε και να διατυπώσουμε κάποιο ...ατόπημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο θέμα του ξένου στόπερ, αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την καθυστέρηση. Ημερολογιακά. Ο Μέλμπεργκ ήταν γνωστό (ελάτε τώρα μην κρυβόμαστε) ότι δεν θα συνεχίσει πριν από το Euro, ενώ στην πρώτη αγωνιστική του συγκεκριμένου τουρνουά, δυστυχώς, χτύπησε και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Το ότι ο Ολυμπιακός πέρασε δυόμιση σχεδόν μήνες, με τον Σιόβα και τον Μανωλά, ήταν κάτι που ενόχλησε και ανησύχησε τους φιλάθλους του. Βέβαια, μια μεταγραφή τη σήμερον εποχή, δεν είναι πας στο σούπερ μάρκετ και πετάς στο καλάθι ό,τι σου κατέβει στο μυαλό Οι μέρες πέρασαν και τελικά ο Πάμπλο Κοντρέρας θα βάλει τα ερυθρόλευκα. Πολλές οι απόψεις για τον Χιλιανό, ε, ας πω και 'γω την δική μου. Μια χαρά είναι ο παίκτης! Οφείλουμε πάντα, να βάζουμε στο τραπέζι της κουβέντας, όλες τις διαμορφωμένες καταστάσεις. Πολλοί θα πείτε ότι ο Ολυμπιακός λειτούργησε το σύστημα της... λαϊκής.


Ξέρετε, που όσο περνάει η ώρα τα εμπορεύματα χάνουν την αξία τους. Δεν θα συμφωνήσω. Δεν είναι ραπανάκια, σπανάκια και πορτοκάλια οι ποδοσφαιριστές. Περιπτώσεις πέρασαν από το καρνέ στην πλατεία Αλεξάνδρας. Οι λίστες ήταν γεμάτες. Όμως, καμία από αυτές που είχαν γραμμένα "βαριά" ονόματα, δεν μπορούσε να μείνει για πολύ στο τραπέζι.

Τα λεφτά για κάποιους ήταν πολλά. Και ναι, δυστυχώς, είναι η λέξη της μόδας. Όλοι για λεφτά μιλάνε. Ανοίγεις την τηλεόραση και σου λένε πόσα θα χάσεις, πόσα θα πληρώσεις, πόσα δεν θα έχεις για να φάς! Ο Ολυμπιακός δεν πήγε σε κάτι ακριβό. Μα εδώ δεν τα βρήκαν με τον Μέλμπεργκ στα χρήματα, ήταν δυνατόν, να  αγοραστεί κάτι που να κοστίζει περισσότερο;

Η περίπτωση του Κοντρέρας ωστόσο, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως... φτηνοδουλειά, γιατί πολύ απλά μειώνει την αξία του ποδοσφαιριστή. Δεν θα καθίσω  να σχολιάσω ότι για την Ελλάδα είναι μια σούπερ περίπτωση. Το απέδειξε στον ΠΑΟΚ, που στο κάτω- κάτω είχε συμπαίκτες, κατώτερους, από αυτούς που θα έχει τώρα.

Ο Χιλιανός, έδωσε πολλά στον "δικέφαλο" και πήρε βέβαια και από τους Θεσσαλονικείς. Ηγετική φυσιογνωμία στην άμυνα του ΠΑΟΚ, έδωσε λύσεις μα πάνω απ' όλα, μπόρεσε να επιβάλλει στους περισσότερους αγώνες το... νοικοκυριό.

Ένας φίλος του Ολυμπιακού, για να υποστηρίξει το αντίθετο μου είπε: "Ρε Παντελή, ξέχασες που ο Μιραλάς τον πέρασε σαν σταματημένο;" Μα γι' αυτό και η Έβερτον θέλει τον Βέλγο, δεν είναι κριτήριο να μειώσεις έναν αμυντικό, το ότι έχασε από τα μάτια του, έναν νεότερο και εξαιρετικό επιθετικό.

Δεν ξέρω και δεν έχω καμία διάθεση να πέσω στην φωτιά, για το πόσο γρήγορα θα "δέσει" η κόκκινη άμυνα. Θέλει πολύ δουλειά. Γενικά η αμυντική λειτουργία, χρειάζεται ένα σωρό μερεμέτια. Ούτε είμαι βέβαιος ότι στο Τσάμπιονς Λίγκ, χωρίς το ντουέτο Μέλμπεργκ- Αβραάμ η ομάδα θα μπορεί να στέκεται με την ίδια σιγουριά.

Δεν υπάρχει όμως και λόγος να καθόμαστε να κάνουμε αναδρομές και να τρέχουμε να ...ανταμώσουμε το κακό! Τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για κάθε ελληνική ομάδα. Η μεταγραφή του Κοντρέρας λύνει έναν γρίφο σχηματισμένο εδώ και μήνες. Οι απόψεις δεν θα πάψουν να υπάρχουν και θα ποικίλουν. Τα υπόλοιπα, θα τα δούμε στο γήπεδο! Μετά τη Νάπολι ξαναμιλάμε...

πηγή: sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ