2012-08-24 10:47:17
Φωτογραφία για ΡΙΞΕ ΤΑ ΖΑΡΙΑ ΝΤΑΡΚΟ...
Έφτασε κιόλας η Παρασκευή. Πάει και αυτή η εβδομάδα. Τί νέα είχαμε στον Ολυμπιακό; Τίποτα σπουδαίο. Έγινε ο αγιασμός, παρουσιάστηκαν οι Μασάδο, Κοντρέρας (απο τον Σάββα και τον Καραπαπά), παρουσιάστηκαν και οι νέες φανέλες. Αλήθεια όσοι δεν το έχετε δεί ρίξτε μια καλή ματιά στην παρακάτω φώτο... όλοι στημένοι σούζα για την φωτογραφία... και ο Μήτρογλου... τα δικά του!!! Και όχι... ΔΕΝ είναι φώτοσοπ!

Πέρασαν 3 μέρες απο το τελευταίο μας θέμα και μεταγραφή ακόμη δεν έγινε. Το μόνο που ακούμε είναι ότι ο πρόεδρος το έχει πάρει πάνω του το θέμα και θα μας τρελάνει όλους. Μα ήδη μας έχει τρελάνει... το θέμα είναι να μας επαναφέρει στα καλά μας γιατί τα χάπια τελειώνουν και αν ξεμείνουμε δεν ξέρω τι θα γίνει!

Απο ονόματα άλλο τίποτα! Μέχρι και τον Ντελ Πιέρο θυμήθηκαν κάποιοι. Ντος Σάντος, Λέζαρ (ή όπως τον λένε...), Μαλουντά, Σάντσες, Τέτει, Κακουτά, Μπεναγιούν, Ρόουζ, Γιαννιώτας, Κατίδης, Βιερίνια, Νένε, Ροσίτσκι, Αρσάβιν κτλ. Αλλά τί τα γράφω... σίγουρα τα έχετε ακούσει όσες φορές και εγώ!


Και ενώ δεν έρχεται επίσημα τουλάχιστον κανείς (ο ένας προτιμάει την Κ.Π.Ρ. απο τον Ολυμπιακό, του άλλου κλωτσάει η γυναίκα του ... το κλασικό δηλαδή... κ.τ.λ.) χθές το βράδυ σχεδόν ταυτόχρονα έσκασε απο διάφορα "ερυθρόλευκα" σάιτ ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει όχι μία αλλά δύο μεταγραφές! Δηλαδή και αντι Μιραλάς και αμυντικό χάφ. Μήπως αντιγράφει ο ένας τον άλλο; Εγώ το διάβασα σε 3-4 διαφορετικά σάιτ. Το έγραψαν και διάφοροι δημοσιογράφοι στο φέισμπουκ (όπως ο Σωτήρης Πουλόπουλος που συχνά γράφει πληροφορίες στον τοίχο του). Φυσικά χρειαζόμαστε και αριστερό μπάκ για την Ευρώπη, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια! Άς μην είμαστε και αχάριστοι... έτσι; Στο κάτω κάτω θα κριθεί ο προπονητής για αυτό και όχι εμείς. Άν του κάνουν ο Χολέμπας και ο Ζαραδούκας εγώ είμαι ευχαριστημένος. Αρκεί να του φέρουν τους παίκτες που ζητάει! Γιατί καλό είναι το "τον στηρίζουμε" στα λόγια... αλλά και στην πράξη είναι ακόμη καλύτερο!

Κοιτάζω τώρα τα πρωτοσέλιδα απο τις αθλητικές εφημερίδες και λίγο πολύ βλέπω τα γνωστά. Το παλεύουμε για Κακουτά λέει ο Πρωταθλητής, ενώ και ο Γαύρος γράφει για Κακουτά και επιπλέον αναφέρει αυτό που ακούστηκε χθές το βράδυ σε όλο το διαδύκτιο περί 2 μεταγραφών. Όσο για το ΦΩΣ ... "Έρχεται το πιο δύσκολο μάτς του πρωταθλήματος..." λέει ο Σάββας. Άς φρόντιζαν να είναι η ομάδα έτοιμη ώστε να μην ήταν τόσο δύσκολο... λέω εγώ.

Εντωμεταξύ απο χθές το πρωί γράφονταν ότι εντός της ημέρας θα γίνει πρόταση στον Τοροσίδη για ανανέωση και αν αρνηθεί θα του ζητήσουν να βρεί ομάδα αμέσως γιατί αλλιώς μπορεί απο τον Ιανουάριο να κλείσει σε όποια ομάδα θέλει για το επόμενο καλοκαίρι, χωρίς να πάρει ο Ολυμπιακός τίποτα! Ιταλικά σάιτ πάντως το έχουν σίγουρο ότι ο Τόρο θα καταλήξει αυτό το καλοκαίρι στην Νάπολι. Έτσι και γίνει αυτό θα θέλουμε και 4ο παίκτη... και όλα αυτά μέσα σε μια εβδομάδα. Τόσο έχει μείνει... εκτός και αν πάμε για ελεύθερους... τότε μπορούμε και τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη. Τις 2 πρώτες εβδομάδες αν δεν κάνω λάθος. Εγώ ξαναρωτάω... αφού όπως μας λένε τον Σαπουνάρου τον έχουν έτοιμο σε περίπτωση που φύγει ο "αρχηγός", τότε γιατί δεν τον φέρνουν απο τώρα; Άν τελικά μείνει βοηθάει και αλλού ο ρουμάνος! Ή μήπως δεν υπάχουν λεφτά; Λογιστής δεν είμαι και ίσως κάνω λάθος... αλλά με την απλή λόγική βλέπω ότι πήραμε 7μιση απο Μιραλάς, 25 πέρυσι απο την Ευρώπη, είχαμε μειώσεις σε μεγάλα συμβόλαια, έφυγαν Ορμπάιθ, Μακούν, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Βαλβέρδε, Μιραλάς... οπότε γλυτώνεις και αυτά τα συμβόλαια, ακούω ότι αυξήθηκαν τα μπόνους του Τσάμπιονς Λίγκ, αυξήθηκε και το ποσό που θα πάρει η ομάδα απο το μάρκετ πούλ, ακόμη και αν περάσει ο Παναθηναικός (περισσότερα παρακάτω για αυτό) παίρνει ο Ολυμπιακοσ το 65% του μάρκετ πουλ πλέον και όχι το 55% όπως ήτανε μέχρι πέρσι και σε όλα αυτά μπορεί να προστεθούν και άλλα 2μιση με 3 εκ. απο ενδεχόμενη πώληση Τοροσίδη! Έλεος πιά δηλαδή!

Και ακούμε ότι περιμένει να δεί ο πρόεδρος άν θα αποκλειστεί ο ΠΑΟ απο την Μάλαγα για να δεί αν θα πάρει ολόκληρο το μάρκετ πούλ ή όχι! Και μετά τα προχθεσινά αποτελέσματα του Τσου Λού χάθηκε και αυτή η δικαιολογία πλέον! Εκτός και αν πιστεύει κανείς ότι η Μάλαγα δεν θα βάλει έστω ένα γκόλ μέσα στο γήπεδο του Παναθηναικού... γιατί αν γίνει αυτό ο ΠΑΟ θέλει 4 γκόλ μετά για να περάσει! Όμως τα ευχάριστα για τον Ολυμπιακό δεν σταμάτησαν εκεί... για να μπεί ο Ολυμπιακός στο Β' γκρούπ δυναμικότητας πρέπει να αποκλειστεί μία εκ των Διναμό Κιέβου ή Μπράγκα. Άντε η Γκλάντμπαχ δεν έχει σχέση με την περσινή ομάδα της και οι ουκρανοί θα περάσουν εύκολα... όμως η Μπράγκα στο πρώτο μάτς στην έδρα της ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Ουντινέζε. Που πάει να πεί ότι είναι πολύ πιθανόν ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά να μπεί στην κλήρωση απο το 2ο γκρούπ δυναμικότητας. Φυσικά αυτό δεν εξασφαλίζει μια καλή κλήρωση... πάντα χρειάζεται ΤΥΧΗ! Όμως οι πιθανότητες να μας κάτσει κάτι καλό είναι μεγαλύτερες πλέον! Πρόεδρε... βλέπουμε όλα αυτά και ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΣΤΕ! Δεν χρειάζεται λοιπόν να μας τρελάνεις και εσύ όπως λές... τα φυσιολογικά κάνε... Και για όσους επιμένουν να μας συγκρίνουν με την ΑΕΚ, τον Τβιτερευρωπαίο και τους άλλους.... εγώ το ξαναλέω προτιμώ να κοιτάω ψηλά και να συγκρίνομαι με τους ανώτερους μου (στην Ευρώπη) γιατί μόνο έτσι θα γίνω καλύτερος!

Για να μη μου πεί κανείς ότι τα βλέπω όλα αρνητικά... ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Δεν είναι έτσι! Τα οικονομικά της ομάδας είναι συμαζεμένα, δεν παρακαλάμε να αποκτήσουμε την φορολογικη ενημερώτητα , δεν χρωστάμε στους παίκτες μας, δεν έχουμε γίνει ρεζίλι στην Ευρώπη όπως άλλοι ... Η ομάδα έχει μια σταθερή διοίκιση και μοιάζει δυνατή. Στο ελληνικό πρωτάθλημα απέχουμε πολύ απο τον δεύτερο και ακόμη και χωρίς μεταγραφές δύσκολα να χάσουμε τον τίτλο του πρωταθλητή. Για το κύπελο δεν μιλάω γιατί εκεί σε ένα μάτς μπορεί να στραβώσει κάτι και είσαι έξω ξαφνικά. Όμως για την Ευρώπη δεν είμαστε έτοιμοι. Άν πάμε έτσι θα φάμε χοντρές σφαλιάρες. Έχουμε κάνει κάποιες καλές κινήσεις όπως τους έλληνες που φέραμε και τους Μασάδο και Γκρέκο (τον πιστεύω εγώ... άσχετα άν ήρθε χτυπημένος και δεν έκανε προετοιμασία με την ομάδα). Ακόμη και ο Κοντρέρας μπορεί να βοηθήσει άν και ήταν λάθος που καθυστερήσαμε τόσο να τον αγοράσουμε. Έχω αμφιβολίες για την ταχύτητα του αλλά για να δούμε... είδα τι είπε στην συνέντευξη τύπου και μου μοιάζει τουλάχιστον ψυχολογικά έτοιμος. Ξέρει τι περιμένει η ομάδα απο αυτόν. Όμως έχουν γίνει πολλά και μεγάλα λάθη και συνεχίζουν να κάνουν και άλλα.

Απο προγραμματισμό σκίζουμε! Μερικές φορές νομίζω ότι γίνετε κάπως έτσι:

Έτσι... να κάνουμε και λίγο χιούμορ... αλλιώς θα σκάσουμε! Άν και γενικά υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα στην ζωή για να σκάμε αλλά τί να κάνουμε... καψούρα και τρέλα ο Θρύλος!

Και γιατί τα γράφεις όλα αυτά ρε βρωμόσκυλο; Θές να κάνεις κακό στην ομάδα; Άλλωστε ο Σάββας το είπε... "Η ομάδα έχει το δυσκολότερο μάτς της χρονιάς στην Βέροια... γιαυτό μην μιλάτε για μεταγραφές γιατί αποπροσανατολίζονται τα παιδιά και δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στον αγώνα!". Μήπως είσαι κρυφοβάζελος (το έχω ακούσει και αυτό...); Ού ρεεεέ!

Όχι ρε μάγκες... Ολυμπιακός είμαι. Και γιαυτό με ενδιαφέρει η ομάδα να είναι δυνατή και να στέκεται στο γήπεδο με περηφάνεια! Τα γράφω γιατί παρόλο που έχουν γίνει τόσα λάθη πιστεύω πως ακόμη υπάρχει χρόνος! Το πρώτο σοβαρό μάτς έρχεται σε 20 μέρες περίπου. Που πάει να πεί πως αν αποκτηθεί τις επόμενες μέρες αντι Μιραλάς και αμυντικό χάφ της προκοπής... προλαβαίνουν ακόμη να μπούν στην ομάδα έστω και την τελευταία στιγμή! Αυτό το έδειξε και η παρουσία του Μασάδο στο φιλικό με την Νάπολι. Οι πραγματικά καλοί παίκτες δεν χρειάζονται πολύ χρόνο! Γιαυτό λοιπόν επιμένω... για να έρθουν καλοί παίκτες... για να αντικατασταθούν όσο γίνετε επάξια όσοι έφυγαν... ή όσοι θα φύγουν (Τοροσίδης).

Με τον αποκλεισμό του Παναθηναικού, ο Ολυμπιακός ΜΟΝΟ απο το ΜΑΡΚΕΤ ΠΟΥΛ βάζει στην τσέπη του περίπου 14 εκ. ευρώ (κάποιοι έχουν γράψει για 17... αλλά ας είναι "μόνο" 14 δεν πειράζει), ενώ για κάθε ισοπαλία παίρνει 500.000 ευρώ και για κάθε νίκη 1 εκατομύριο! Και δεν αναφέρομαι κάν στα έσοδα απο εισιτήρια, μάρκετιγκ, προιόντα, διαφημίσεις, τηλεοπτικά (είναι μειωμένα για να τα λέμε όλα) κτλ κτλ.

Όπως ακούγεται το πιθανότερο να έρθει στον Ολυμπιακό είναι ένας εκ των Κακουτά, Λέζαρ για Αντι Μιραλάς και ένας εκ των Σάντσες και Τέτει (και οι 2 ελεύθεροι είναι) για αμυντικό χάφ. Για αντι Μιραλάς έχει παίξει αρκετά και το όνομα του Μπεναγιούν αλλά νομίζω ότι δεν θέλει να έρθει. Απο χθές ακούγεται και το όνομα του Μαλουντά που επίσης είναι ελεύθερος. Θα δούμε... εγώ ΑΚΟΜΗ έχω υπομονή. Δεν είμαι απο αυτούς που λένε "Δεν θα γίνει καμία μεταγραφή!". Έ δεν μπορώ να το πιστέψω! Όμως τα άσχημα που βλέπουμε δεν γίνετε να μην τα αναφέρουμε!

Υ.Γ.: Αυτήν την... καλλιτεχνική παρέμβαση του σχεδιαστή στην φανέλα εγώ δεν την καταλαβαίνω! Τι κόλπα είναι αυτά με την λωρίδα; Δεν μου άρεσε καθόλου. Εσάς; Άν δεν το προσέξατε κοιτάξτε την δεύτερη λωρίδα απο αριστερά.

Υ.Γ.2: Μακάρι σήμερα κιόλας να ανακοινωθούν ο Μαλουντά και ένα γρήγορο καθαρό αμυντικό χάφ! Μακάρι να έρθει και αριστερό μπάκ και μακάρι να ανανεώσει ο Τόρο ή να έρθει ο Σαπουνάρου (ή κάποιος άλλος ισάξιος) στην θέση του! Μακάρι! Εγώ θα βγώ και θα πώ ΜΠΡΑΒΟ στην διοίκιση! Και φυσικά δεν θα είναι κωλοτούμπα! Το αντίθετο! Θα αισθανθώ δικαιωμένος γιατί όσα λέω τόσο καιρό σημαίνει πώς κάπου είχανε κάποια βάση... δεν ζητάμε ούτε μεταγραφές των 10 εκ. , ούτε τρελά πράγματα. Μερικές διορθωτικές κινήσεις ζητάμε που έπρεπε να είχανε γίνει εδώ και 1 μήνα για να έκανε η ομάδα σωστή προετοιμασία.

Υ.Γ.3: Στην "Ντέρμπυ" όνειρα βλέπουν. Ο Παναθηναικός αφού έφαγε φτύσιμο απο τον Καββαδά τον οποίο πίεζε μέσω του προέδρου του Πανιώνιου εδώ και ένα μήνα να υπογράψει σε αυτούς... πήγε και πήρε τον Σκορδίλη. "...τον κλέψαμε μέσα απο τα χέρια τυυ Ολυμπιακού..." γράφει στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα! Παρακαλώ; Ειλικρινά απολαμβάνω όσα συμβαίνουν αυτό το καλοκαίρι στο μπάσκετ... δεν ξέρω πως θα πάει η χρονιά αλλά μέχρι στιγμής μόνο θετικά είναι τα μυνήματα.

ΠΗΓΗ : greekbulldog.blogspot.de
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ