2012-08-26 13:40:21
Φωτογραφία για ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ : ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ
Ο Σπύρος Γιαννιώτης μίλησε για την προσπάθειά του στο Λονδίνο 2012 και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αθλητές από την έλλειψη βοήθειας από την Πολιτεία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα πρωταθλητή στο περιοδικό "Κ" της "Καθημερινής:

"Δεν είμαστε Αμερική ή Κίνα για να φέρνουμε 50 με 80 μετάλλια. Αλλά πρέπει να έχουμε μια σωστή βάση. Τώρα έχεις μεμονωμένους αθλητές που επιμένουν επειδή έχουν την τρέλα. Όμως άλλο είναι να έχεις πέντε αθλητές που τα έχουν κουτσά-στραβά καταφέρει και άλλο είναι να έχεις 50 αθλητές που έχουν βοηθηθεί από την Πολιτεία.

Θα πρέπει η πολιτεία να μεριμνήσει για τα νέα παιδιά και την πρόοδο τους, εάν θέλουμε υγιή αθλητισμό... Εάν ήταν πιο επιστημονική η προετοιμασία, εάν υπήρχαν ξενώνες και η πισίνα ήταν δίπλα μου, σίγουρα θα ήμουν καλύτερος. Αλλά εδώ δεν είναι Γερμανία. Είναι Ελλάδα και είμαστε όπως είμαστε".


Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης έχει δεσμευθεί δημόσια για την επαναφορά των προνομίων σε ένα βαθμό.

"Το 2004 μου δόθηκαν τα περιβόητα προνόμια. Εγώ τα θεωρώ κίνητρα. Διότι ήμουν 24 ετών και έπειτα από οκτώ χρόνια είμαι εδώ και το παλεύω. Τίμησα το Πολεμικό Ναυτικό με το να συνεχίζω να προσπαθώ για όλο και μεγαλύτερες διακρίσεις".

Καταλήγει πως "ο πρωταθλητισμός θέλει χρήματα. Από την άλλη όμως δεν μπορώ εγώ να απαιτώ, γιατί θα έρθει ένας γονιός και θα μου πει "εγώ δεν έχω πετρέλαιο στο σπίτι μου για να ζεστάνω τα παιδιά μου και εσύ μου λες ότι έχεις πρόβλημα επειδή είναι κρύα η πισίνα σου;".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ