2012-08-29 13:17:14
Φωτογραφία για Απίστευτο κι όμως αληθινό... Έχουν αποκλείσει τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων από το ΚΥΣΕΑ!
 Το ΚΥΣΕΑ; Θεωρητικά το Κυβερνητικό Συμβούλιο Αμύνης-Εξωτερικών. Στην ουσία; Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Επικύρωσης Αρπαχτών-Αυθαιρεσιών! 

 Ρώτησα, προ τριμήνου, τον τότε ΥΕΘΑ κ. Αβραμόπουλο: Αν, κύριε υπουργέ, συμβεί κάποιο σοβαρό επεισόδιο με τους γείτονες, τι θα κάνετε; «Θα εισηγηθώ σύγκληση του ΚΥΣΕΑ». «Γνωρίζετε ότι από το ΚΥΣΕΑ έχει εξοβελισθεί, δεν συμμετέχει ο Α/ΓΕΕΘΑ με απόφαση της κυβέρνησής σας του 2004;». Ο κ. Αβραμόπουλος δεν με πίστεψε, οπότε του επέδειξα τη σχετική απόφαση Υ.Σ. περί σύνθεσης ΚΥΣΕΑ. Διέταξε αμέσως να γίνουν τα δέοντα προς αποκατάσταση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης. Όπως έμαθα, η απόφαση έφτασε μέχρι τον κ. Παπαδήμο, ο οποίος, απόλυτα ευθυνόφοβος, την παρέπεμψε στην επόμενη κυβέρνηση. Και η συνέχεια

 Η απόφαση που προανέφερα περίμενε τον νέο πρωθυπουργό (κ. Παναγιώτη Πικραμμένο), ο οποίος προθυμότατα την υπέγραψε (πράξη 18, ΦΕΚ 6 Ιουνίου)
. Περιέργως, κάποιος έβαλε το χεράκι του στην εισήγηση Αβραμόπουλου και ο Α/ΓΕΕΘΑ πάλι... απουσίαζε!  Κάποιοι, φαίνεται, θέλουν Πολεμικό Συμβούλιο χωρίς Αρχιστράτηγο. Κι όταν μάλιστα καλείται, δεν έχει δικαίωμα ψήφου!  Το «κερασάκι» όμως σας το φυλάω τελευταίο: στο ΦΕΚ 150/19 Ιουλίου 2012 (κυβέρνησης Σαμαρά) ξαναπαρουσιάζεται η απόφαση Υ.Σ. με σύνθεση του ΚΥΣΕΑ, όπως η προηγούμενη, χωρίς Α/ΓΕΕΘΑ! Την υπογράφει ο κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, γενικός γραμματέας Υπουργικού Συμβουλίου. Διερωτώμαι: Τι προηγήθηκε και τις τελευταίες αποφάσεις υπέγραψαν αβλεπτί οι υπουργοί κ. Φραγκούλης Φράγκος και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος; Στο ΚΥΣΕΑ ψηφίζει ο υπουργός Επικρατείας ή Εσωτερικών και όχι ο Α/ΓΕΕΘΑ. ΕΛΕΟΣ!

http://paron.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ