2012-08-29 13:24:59
Φωτογραφία για Σκυλακάκης: Οι ΠΑΕ και η παραγωγική Ελλάδα
Παραθέτω το σχόλιο του Ευρωβουλευτή των Φιλελευθέρων Θεόδωρου Σκυλακάκη για την τροπολογία για τις ΠΑΕ, όπως ο ίδιος το δημοσίευσε στο Facebook:

Με κυβερνητική τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο οι ΠΑΕ ξεκινούν το πρωτάθλημα χωρίς ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Την ίδια στιγμή υγιείς, ανταγωνιστικές, παραγωγικές ιδιωτικές εταιρίες, στις οποίες το κράτος χρωστά εκατομμύρια ευρώ, τα οποία παράνομα δεν πληρώνει, κλείνουν, απολύουν και χρεοκοπούν, ενώ οι ...επιχειρηματίες τους ζουν με το άγχος να μην εξευτελιστούν εμφανιζόμενοι με χειροπέδες μετά από μια ολόκληρη ζωή δημιουργίας. Η ρύθμιση αυτή αποκαλύπτει τις πραγματικές προτεραιότητες του συστήματος που ασκεί την εξουσία. Η παραγωγική Ελλάδα (που είναι η μόνη που μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο), αρμέγεται μέχρι να ματώσει ή να εξοντωθεί. Τα πολιτικά εργαλεία που χρησιμοποιεί το παρόν σύστημα εξουσίας για να ελέγχει την κοινή γνώμη (ΠΑΕ, ΕΡΤ, κρατικοδίαιτη διαπλεκόμενη επιχειρηματικότητα κ.λπ.), όμως συνεχίζουν να έχουν προκλητικά προνομιακή μεταχείριση.


Οι αξιωματούχοι της εξουσίας μάλιστα δικαιολόγησαν στη Βουλή τη ρύθμιση λέγοντας ότι ο "αθλητισμός (σ.σ. εννοούν προφανώς τις ΠΑΕ μια που αυτές υπερασπίζονταν), είναι το πιο καθαρό κομμάτι της κοινωνίας". Προφανώς οι εργάτες, οι υπάλληλοι και οι διοικήσεις των επιχειρήσεων στο εργοστάσιο κατασκευής κεραμιδιών στην Ηλεία, στην χαρτοποιία στην Πιερία, στις βιοτεχνίες τροφίμων στη Θεσσαλονίκη, στις εταιρίες πληροφορικής στην Αθήνα, σε ολόκληρη την παραγωγική Ελλάδα, είναι γι' αυτούς λιγότερο καθαρό κομμάτι της κοινωνίας εξ ου και η διακριτική μεταχείριση.
Parapolitiki.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γιατί δεν σωθήκαμε ακόμη;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γιατί δεν σωθήκαμε ακόμη;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ