2012-08-29 18:50:55
Φωτογραφία για ΤΑ... ΕΙΠΑΝ SUPER LEAGUE - ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, είχαν την Τετάρτη ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης, ο αναπληρωτής, Γιώργος Μποροβήλος και ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Στράτος Σωπήλης, με αντικείμενο συζήτησης την αναδιάρθρωση στις κατηγορίες.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, σύμφωνα με δημοσίευμα του "pamesports.gr", φέρεται σύμφωνος με τις προϋποθέσεις που έθεσε η Super League για την αύξηση των ομάδων της διοργάνωσης σε 18 από τη νέα σεζόν. Αυτές έχουν να κάνουν με τον υποβιβασμό δύο ομάδων και τον προβιβασμό τεσσάρων, ενώ ζητούνται και εγγυήσεις από την Πολιτεία ,για την αντιστάθμιση των οικονομικών απωλειών που θα προκύψουν με την αύξηση των ομάδων.

Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω ζήτημα άνοιξε από την επιθυμία των Ηρακλή, Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας να προβιβαστούν στην Football League φέτος, κάτι που θα έχει ως εξέλιξη την αύξηση των ομάδων της κατηγορίας σε 21. Προκειμένου λοιπόν να επέλθει ισορροπία την μεθεπόμενη σεζόν, θα χρειαστεί αναδιάρθρωση στις δύο κατηγορίες.


Πληροφορίες του δημοσιεύματος αναφέρουν πως ο Γιάννης Ιωαννίδης πιέζει προς την κατεύθυνση να αποκατασταθούν οι τρεις ΠΑΕ, οι οποίες υποβιβάστηκαν πέρυσι στην Δ' Εθνική. Για να συμβεί αυτό όμως, θα πρέπει πλην της Super League, να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη και της Ένωσης Β' και Γ' Εθνικής. Ορισμένες ομάδες της τελευταίας μάλιστα, φέρονται αρνητικές σε αυτό το ενδεχόμενο και αναμένεται με ενδιαφέρον η έκτακτη Γενική Συνέλευση που έχει οριστεί για την Πέμπτη.

Όσον αφορά στις εγγυήσεις που ζητά η Super League, για την αύξηση των εσόδων, αυτή θα επιτευχθεί αυτές αναμένεται μέσω αύξησης της χορηγίας του ΟΠΑΠ. Είναι σαφές, ωστόσο, πως για ένα τέτοιο θέμα δεν αρκεί η προφορική δέσμευση του υφυπουργού, αλλά πρέπει να συναινέσει το Υπουργείο Οικονομικών και η ΟΠΑΠ Α.Ε.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Υπογραφές με Κοντομηνά
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Υπογραφές με Κοντομηνά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ