2012-08-30 09:37:02
Φωτογραφία για Οι κατάσκοποι «αναστατώνουν» τη Σουηδία
Η Σουηδία «αναδεύεται» από το σκανδαλωδώς πολυτελές πάρτι που διοργάνωσε η μυστική υπηρεσία της χώρας Sapo… κάτι σαν το μαρτίνι του Βρετανού πράκτορα James Bond!Εμπνευσμένο από τις ιστορίες του Ian Flemming για τον διαβόητο 007, η SAPO διοργάνωσε πάρτι που θύμιζε ταινίες James Bond, για τα 1.000 άτομα προσωπικό της.

Υπήρχαν τραπέζια καζίνου, παρετέθη επίσημο δείπνο και μουσική έπαιζε ζωντανή ορχήστρα. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και ο επικεφαλής της MI5 στη Σουηδία, Jonathan Evans. Διάσημες προσωπικότητες και κωμικοί έδωσαν νότα ψυχαγωγίας στο πάρτι, σύμφωνα με το real.gr

Ο λογαριασμός; 804.000 δολάρια!, όπως μεταδίδει το Dagens Nyheter (DN), το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας. Αυτό το έξοδο είναι αντιφατικό καθώς τα τελευταία χρόνια η Sapo έχει προχωρήσει σε ευρεία αναδιοργάνωση, όπως και σε περικοπή δαπανών.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Anders Thornberg παραδέχθηκε ότι έγινε λάθος σχετικά με τον ΦΠΑ όσον αφορά την εκδήλωση, ενώ θα έπρεπε να είχε διοργανώσει την εκδήλωση με δημοπρασία και να έχει λάβει προσφορές, αλλά δεν συνέβη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ