2012-08-30 10:24:04
Φωτογραφία για Επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει (μετ' εμποδίων) ο Βενιζέλος
Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

Το σύνθημα που αποδόθηκε στον κ. Γιώργο Παπανδρέου φαίνεται πως θέλει να εφαρμόσει ο διάδοχός του στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, προχωρώντας κι αλλάζοντάς τα όλα. Παρότι οι διακοπές τώρα τελειώνουν για ορισμένους, κάποια στελέχη του Κινήματος έμειναν όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα για να προετοιμάσουν και υλοποιήσουν το σχέδιο επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Η προσοχή όλων στρέφεται στις 3 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα συμπληρωθούν 38 έτη από την ίδρυση του Κινήματος από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Αυτήν την ημέρα επέλεξε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος για να παρουσιάσει το νέο έμβλημα του ΠΑΣΟΚ που θα θυμίζει τον παλιό ανατέλλοντα πράσινο ήλιο αλλά θα είναι ελαφρώς διαφοροποιημένος. Λένε στην Ιπποκράτους ότι οι σημερινές εννιά ακτίνες θα γίνουν επτά και θα αναπαριστούν τις κατευθύνσεις για τη σύγχρονη κεντροαριστερή μεταρρύθμιση που φιλοδοξεί να δώσει στη χώρα το ΠΑΣΟΚ με το νέο κείμενο διακήρυξης που θα παρουσιαστεί.


Το θέμα είναι να ολοκληρωθούν οι διορθώσεις και οι προσθαφαίρεσεις στο κείμενο αυτό αλλά και να δοθεί έμφαση στη βασική γραμμή που είχε χαράξει ο Ανδρέας ιδρύοντας το Κίνημα. Τότε είχε τονίσει το ίδιο επίκαιρο μήνυμα με σήμερα: Εθνική ανεξαρτησία, Λαϊκή κυριαρχία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Η εκδήλωση για την επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της επόμενης Δευτέρας, στο Μουσείο Μπενάκη επί της Πειραιώς.

Οι κακές γλώσσες πάντως βγήκαν αμέσως και σχολίασαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την ίδια ώρα τη διεξαγωγή εκδήλωσης στη Νίκαια στην οποία θα μιλήσει ο κ. Αλέξης Τσίπρας. Η έκπληξη είναι ότι θα συμμετέχει και το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Μενέλαος Γκίβαλος newsbomb.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ