2012-08-30 10:37:12
Φωτογραφία για ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 3 ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Εκδήλωση με συνθήματα που έχουν συνδεθεί με το ΠΑΣΟΚ και ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα προγραμματίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ημέρα γενεθλίων του Κινήματος, στις 3 Σεπτεμβρίου. Η κίνηση αυτή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της Ιπποκράτους, η οποία κάνει για «σοβαρό ατόπημα της Κουμουνδούρου».

Όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει στη Νίκαια εκδήλωση, την ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάζει το νέο έμβλημα και τους νέους άξονες πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στο Μουσείο Μπενάκη.

Στο σχετικό διαφημιστικό φυλλάδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ως η «δημοκρατική παράταξη» της Αριστεράς. Επίσης, στην αφίσα παρουσιάζεται το σύνθημα «Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση», που είναι συνδεδεμένο με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ποιος είναι ο ''Νέος Αγωνιστής'' και συνδιοργανωτής της συγκέντρωσης στην Νίκαια

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του, πρόκειται για συλλογικότητα της ομότιτλης περιοδικής έκδοσης, ''Νέος Αγωνιστής'', για την κοινωνική δημοκρατία. Συγκροτήθηκε την περίοδο 2006-2007 στον αγώνα ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και συγκεκριμένα ο πυρήνας του προήλθε από την Πρωτοβουλία μελών ΠΑΣΟΚ ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος (Π-16).


Τη συλλογικότητα αποτελούν πρώην μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και ανένταχτοι σοσιαλιστές, διαπνεόμενοι από τις αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Από την πρώτη στιγμή εναντιώθηκε στο Μνημόνιο και σε όλες τις συναρτώμενες μ’ αυτό αντιδραστικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜ.ΑΡ), με συγκεκριμένες ανακοινώσεις και παρεμβάσεις.

Θεωρεί ότι με την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και ευρύτερα στην Τρόικα, επιβάλλεται στη χώρα ένα νεοαποικιακό καθεστώς εξάρτησης, που μετατρέπει την Ελλάδα, πολιτικά σε προτεκτοράτο, οικονομικά την υποβάλλει σε καθεστώς ελεγχόμενης πτώχευσης και κοινωνικά την καθιστά εργαστήρι μαζικής εξαθλίωσης.

Ο Νέος Αγωνιστής τάσσεται ενάντια στο σύνολο των μνημονιακών πολιτικών, στο Μεσοπρόθεσμο και στους εφαρμοστικούς αυτού νόμους :

Aφ’ ενός γιατί η Κυβέρνηση προφανώς δε διαθέτει πλέον για τη θέσπισή τους λαϊκή νομιμοποίηση, την έκφραση της οποίας μάλιστα διώκει με αδιάκριτη, μαζική, προληπτική, ωμή και βίαιη, καθ’όλα παράνομη καταστολή κατά του λαού. Και αφ’ετέρου γιατί θεωρεί ότι τα μνημόνια δεν αντιμετωπίζουν το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, αντιθέτως την απογυμνώνουν από τον πλούτο της, από τα εργαλεία της οικονομικής της επανάταξης και δυσχεραίνουν τη διαπραγματευτική της θέση καθιστώντας την σταδιακά παντελώς ανίσχυρη να υπερασπιστεί την οικονομική και γεωπολιτική της αυτοτέλεια.

Εκτιμά ότι πρέπει η χώρα άμεσα να καταγγείλει το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση και να προχωρήσει σε κατ’ ιδίαν επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με τους πιστωτές της, σε άρνηση πληρωμής του απεχθούς μέρους του, και θέτοντας ως κόκκινη γραμμή τη βιωσιμότητα του χρέους και την επαναφορά του βιοτικού επιπέδου και των δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού.

Ο ''Νέος Αγωνιστής'' συμμετέχει στο λαϊκό κίνημα στους δρόμους και τις πλατείες ενάντια στο Μνημόνιο, εκδίδει σχετικές προκηρύξεις (neosagonistis.org), στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις και ανήρτησε πανό στην Πλατεία Συντάγματος με σύνθημα «Δεν πουλάμε τη χώρα μας. Φύγετε. Λαϊκή Μεταπολίτευση».

Πιστεύουμε στην αναγκαιότητα συγκρότησης ενός νέου σοσιαλιστικού κόμματος, γιατί το παλιό έχει αυτοκαταργηθεί. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ αντιποιείται την ιστορία και τους αγώνες του λαού για λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική απελευθέρωση και δημοκρατική διαδικασία. Έχει καταληφθεί από τους εγχώριους και ξένους πολιτικούς και κοινωνικούς εκπροσώπους του χρηματιστικού κεφαλαίου και του (νέο)φιλελευθερισμού. Ως δημοκράτες και σοσιαλιστές θα αγωνιστούμε στα πλαίσια ενός πλατιού πολιτικού και κοινωνικού μετώπου, για την εθνική, δημοκρατική, παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας.
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ