2012-09-03 19:03:03
Φωτογραφία για Tη βρήκε τη λύση η κυρία
του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Δεν είναι κακό να είναι κανείς πλούσιος. Είτε το θέλουμε είτε όχι πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι με υπερβολικά πολλά χρήματα και πολλοί άνθρωποι με ελάχιστα. Δυστυχώς ο κόσμος δεν... αλλάζει τόσο εύκολα και η πραγματικότητα είναι αυτή.

Την ώρα όμως που σε όλο τον κόσμο οι φωνές κατά των εχόντων πληθαίνουν σχετικά με το πώς αυξάνουν τα κέρδη τους και πως αποφεύγουν να πληρώνουν τους αναλογούντες φόρους, έρχονται κάποιες «κορώνες» από μεγιστάνες του χρήματος για να ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

Τελευταίο παράδειγμα η κυρία Τζίνα Ράϊνχαρτ. Η Αυστραλή δισεκατομμυριούχος (σε όλα τα νομίσματα) έχει πολάκις προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Αρχικά με τις αγωγές κατά μελών της οικογένειάς της, στη συνέχεια με μηνύσεις σε ΜΜΕ της χώρας της και τώρα με την άποψή της για τους φτωχούς.

Η Ράϊνχαρτ που είναι κληρονόμος των μεγαλύτερων ορυχείων της Αυστραλίας και η περιουσία της εκτιμάται στα 19 δισεκατομμύρια δολάρια (ΗΠΑ, όχι Αυστραλίας) έγραψε σε στήλη που διατηρεί σε οικονομικό περιοδικό της χώρας της ένα λίβελο κατά των φτωχών ανθρώπων.


«Δεν υπάρχει κάποιου είδους μονοπώλιο σε ότι αφορά τον τρόπο για να γίνεις εκατομμυριούχος. Αν ζηλεύετε όσους έχουν πολλά λεφτά μην κάθεστε και παραπονιέστε. Κάντε κάτι για να βγάλετε περισσότερα χρήματα. Μην σπαταλάτε τον χρόνο σας πίνοντας και καπνίζοντας αλλά δουλέψτε περισσότερο».

Στη συνέχεια του άρθρου η «φιλάνθρωπος» και «δημοκράτης» κυρία ζήτησε περιορισμό των φόρων και ψαλίδι στους κατώτερους μισθούς των εργατών, προφανώς για να αυξήσει κι άλλο τα πλούτη της.

Η «λογική» της είναι ότι «οι πλούσιοι επενδύουν και δίνουν δουλειές» αλλά ξέχασε να γράψει τους όρους εργασίας και το πόσο κερδίζουν οι όμοιοι της από κάθε επένδυση topontiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τελικά, υπάρχει εξωγήινη ζωή;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τελικά, υπάρχει εξωγήινη ζωή;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ