2012-09-04 14:43:02
Φωτογραφία για 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας
Στα πλαίσια του 30ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, διοργανώνεται Μουσική εκδήλωση στην Αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας την Τετάρτη στις 5 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 9:00μμ.

Η εκδήλωση θα ανοίξει στις 9:00μμ, με την Ορχήστρα Παραδοσιακής-Λαϊκής Μουσικής του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, η οποία θα παρουσιάσει τραγούδια της Παραδοσιακής Ελληνικής Μουσικής και ειδικότερα θα δοθεί έμφαση στο Σμυρναίικο τραγούδι. Συμμετέχει η διπλωματούχος το Ωδείου Ευθυμιάδη, Λουκία Βαλάση (σαντούρι – τραγούδι).

Από τις 10:00μμ οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύουν μια μαγευτική βραδιά Όπερας με την εκλεκτή Ιταλίδα σοπράνο Nunzia De Falco, η οποία θα ερμηνεύσει γνωστές άριες όπως : G.B. Pergolesi : Se tu m’ami, G. Giordani : Caro mio ben, G.F. Haendel : Ombra mai fu,G. Puccini : Vissi d’arte, Mi chiamano Mimi, Valzer di Musetta, Tu che di gel sei cinta, F. P. Tosti : Sogno, A vucchella & R. Desiderio : Meditazione


Στο πιάνο θα την συνοδεύει ο Ο μαέστρος Raffaele Desiderio.

Η νεαρή σοπράνο Nunzia De Falco, γεννήθηκε το 1984, στο Σαλέρνο πήρε το δίπλωμα της στο τραγούδι με τον ανώτατο βαθμό και άριστα παμψηφεί στο ωδείο «G.Martucci» του Σαλέρνο.

Πήρε το δίπλωμα μουσικολογίας 1 επιπέδου, παρουσιάζοντας ένα δείγμα της ιστορίας του θεάτρου και του θεάματος πάνω στην δραματολογία του Ευριπίδειου θεάτρου.

Κατόπιν αποφοίτησε από την φιλοσοφική παρουσιάζοντας μια διπλωματική πάνω στην ελληνική αλφάβητο και στα μουσικά-ποιητικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Ελένης του Ευριπίδη.

Τον επόμενο Δεκέμβριο θα ερμηνεύσει τον ρόλο της Rosina και το φάντασμα της Ροσίνα στο παραμύθι με ανέκδοτη μουσική «Το φεγγάρι στο πηγάδι» που θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Verdi»του Σαλέρνο.

Τον περασμένο χρόνο ερμήνευσε την Adina στο «Ελιξήριο του Ερωτα» του Domizetti που παρουσιάστηκε στο θέατρο Ολύμπικο της Ρώμης,στο θέατρο Flavio Vespariamo του Rieti,με την σκηνοθεσία του Luca Canonici,σε συνεργασία με την Cecilia Gobbi.Ακολούθως ερμήνευσε την Καρολίνα στο «il matrimonio secreto» του Cimarosa στην αρένα viviani της Νάπολι και πρόσφατα την Berta στον Κουρέα της Σεβίλλης του Rossini,στο θέατρο Guardassoni της Bologna.

Από το εκκλησιαστικό ρεπερτόριο ερμήνευσε το ορατόριο petite messe solanelle του Rossini,την fantasia corale έργο του Μπετόβεν, το stabat mater του Pergolesi.

Πρόσφατα ερμήνευσε με την Συμφωνική Ορχήστρα της Σικελίας,υπό την διεύθυνση του Francesco di Mauro,τη Μadonna και τη Maddalena στις σκηνικές παραστάσεις «La passion laudarioqi”di cortona.

Ως σολίστ κέρδισε τις υποτροφίες «premis girolano Bottiglieli και «Roberto Merola”.

Πραγματοποίησε πολλές συναυλίες και σεμινάρια στην Ιταλία και στο εξωτερικό ερμηνεύοντας ιταλικό και διεθνές ρεπερτόριο μουσικής δωματίου και όπερας.

Σήμερα μελετά την αρχαία ελληνική μουσική και υλοποιεί συγκριτικές μελέτες και αναλύσεις ανάμεσα στο μελόδραμα και την αρχαία ελληνική φιλοσοφία.

Είναι εισηγήτρια σε συνέδρια μουσικολογίας και φιλοσοφίας. Συνδυάζει την μουσική πράξη με την θεωρητική και φιλοσοφική. Τον περασμένο Μάιο ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στην φιλολογία, φιλοσοφία και ιστορία της αρχαιότητας με άριστα, παρουσιάζοντας μια διπλωματική των ελληνικών κειμένων πάνω στο τραγούδι των Σειρήνων από το έργο Ομήρου Οδύσσεια και από την Οδύσσεια του Dellapiccola.

Ο μαέστρος Raffaele Desiderio είναι καθηγητής στο Κρατικό Ωδείο του Σαλέρνο. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στο Ωδείο “San Pietro a Majella” της Νάπολης, ξεκίνησε από νεαρή ηλικία τις σπουδές του με έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα ως σολίστ και ως διευθυντής ορχήστρας σε πολλές Ιταλικές και Ευρωπαϊκές πόλεις με σπουδαίες κριτικές κοινού και κριτικών.

Ως συνθέτης έγραψε έργα για πιάνο, φλάουτο, κιθάρα, σολιστική φωνή και χορωδία. Συμμετείχε στη Διεθνή Συνάντηση “Incotri con la Musica” σε συνεργασία με σύγχρονους συνθέτες της Νοτίου Ιταλίας. Οι πιανιστικές του συνθέσεις ερμηνεύονται συχνά από γνωστούς Ιταλούς και ξένους πιανίστες.

Παρακολούθησε μαθήματα διευθύνσεως ορχήστρας από τον Μαέστρο Umberto Cattini του Ωδείου «Giusepe Verdi” του Μιλάνου.

Από το 1986 έως το 1989 υπήρξε μόνιμος Διευθυντής της Ορχήστρας Δωματίου του Σαλέρνο.

Έχει πραγματοποιήσει σειρά συναυλιών με ορχήστρες του εξωτερικού, όπως η Ορχήστρα Kishinev (από την Μολβαδία), η Ορχήστρα των Τιράνων και άλλες.

Επίσης, συμμετείχε στο Διεθνές Σεμινάριο στην Όπερα “La Locandiera” του P. Auletta, διευθύνοντάς την στο κλείσιμο του Σεμιναρίου.

Ακόμη, διάσημοι Ιταλικοί και Διεθνείς Διαγωνισμοί τον είχαν ως μέλος των Επιτροπών τους.

Τέλος, από το 1997 είναι μέλος της Επιτροπής του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου του Brasov (στη Ρουμανία).

Η εκδήλωση υλοποιείται με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη

Το Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας θα είναι ανοικτό για το κοινό όπου και θα γίνουν ξεναγήσεις από τις 8:00μμ έως τις 9:00μμ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ