2012-09-09 11:08:03
Φωτογραφία για Κλειδώνουν τα επώδυνα μέτρα
Κλειδώνουν, όπως όλα δείχνουν, τα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ σημερα, με τη συνάντηση του υπ. Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας, Τόμσεν, Άσμουσεν και Μορς. Στη συνάντηση των τεσσάρων, που θα πραγματοποιηθεί στις 16:00, ο κ. Στουρνάρας θα προσπαθήσει να πείσει τους επικεφαλής ότι το πακέτο των επώδυνων μέτρων είναι το ενδεδειγμένο για την εξοικονόμηση των 11,6 δισ. ευρώ.

Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο κ. Σαμαράς θα ενημερώσει τους Βενιζέλο και Κουβέλη για την πορεία της συνάντησης με την τρόικα.

Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αναμένεται θυελλώδης καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φαίνεται να διαφωνούν με κάποια από τα μέτρα όπως τις οριζόντιες περικοπές σε συντάξεις, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ετέθη θέμα λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης.

Το πρωί της Δευτέρας ο Α. Σαμαράς θα συναντήσει τους εκπροσώπους της τρόικας, ενώ την Τρίτη θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Προϊδεάζοντας για τα μέτρα, σε ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι πολλές από τις περικοπές είναι επώδυνες, αλλά "δεν γίνεται αλλιώς". Επανέλαβε ότι είναι τα τελευταία μέτρα που λαμβάνονται και ότι οι περικοπές είναι προσωρινές.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ