2012-03-19 09:44:03
Φωτογραφία για Μεγάλη ανταπόκριση για την συγκατοίκηση των Atenistas
Η Κατερίνα μένει στο Παγκράτι. Η Φωτεινή στο Λυκαβηττό. Σε ενοίκιο και οι δύο, με «κοινή θέα» σε ένα «τραχύ» καθημερινό περιβάλλον, αναζητούν συγκάτοικο για να μοιραστούν έξοδα και ίσως αγωνίες. Και συναντήθηκαν σε μια δική τoυς απόπειρα για κοινή πορεία....

Η προαναγγελία των Atenistas, αυτή τη φορά, ήταν σαφής: «Έχεις σπίτι και ψάχνεις συγκάτοικο; Δεν έχεις και ψάχνεις κάποιον να νοικιάσετε μαζί; Θες να μοιράσεις τα έξοδα του γραφείου και να συστεγαστείς με άλλον επαγγελματία; Να μια ευκαιρία να γνωρίσεις κόσμο που ψάχνει το ίδιο με σένα, εύκολα, απλά, χωρίς κόπο!»

Σε μια Κυριακή ανοιξιάτικη, στον πολυχώρο CAMP στην Πλατεία Κοτζιά, Αθηναίοι όλων των ηλικιών συναντήθηκαν για να συγκατοικήσουν, ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία "Συγκατοικώ - Συστεγάζομαι" ως μια ευκαιρία γνωριμίας όσων αδυνατούν να ανταποκριθούν μόνοι τους στα καθημερινά τους έξοδα και ίσως σε ευκαιρία να διαπιστώσουν πόσα κοντά τελικά βρίσκονται.


«Το κοινό πρόβλημα που μοιραζόμαστε είναι το οικονομικό. Ευκαιρία είναι να ανακαλύψουμε και πόσα ακόμη άλλα κοινά έχουμε», λέει ο Θανάσης, που έφτασε αναζητώντας συγκάτοικο....

«Όλοι οι ορίζοντες είναι ανοιχτοί», θα πει η Μαρία, «πρέπει να πέσουν πολλά ταμπού για να συγκατοικήσεις με κάποιον», θα πει από την άλλη η Ευτυχία με ένα διαμέρισμα 67 τετρ. μέτρων στο Περιστέρι. «Είναι τόσο απλό να γίνει και δεν το κάνουμε», λέει στο ΑΜΠΕ ο εκ των διοργανωτών Τάσος Χαλκιόπουλος.

Η κ. Ειρήνη Παύλου, 65χρόνων, με το δικό της φωτεινό διαμέρισμα 140 τετραγωνικών στα Πατήσια, ήταν από τις πρώτες που έφθασαν σε αυτή την συνάντηση. «Το σπίτι έχει αρκετά έξοδα και ψάχνω έναν συγκάτοικο για να ελαφρύνω λίγο την κατάσταση», λέει. Από προτίμηση; «Ένας άνθρωπος ευπρεπής, διακριτικός. Τίποτε ιδιαίτερο», απαντά.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έφτασαν, αναζητώντας συστέγαση σε επαγγελματικό χώρο. «Ψάχνω έναν επιστήμονα αντίστοιχο, έναν άνθρωπο συνεργάσιμο», λέει ο Σωτήρης Καλύβας, 54ετών, μηχανικός, με το δικό του χώρο στους Αμπελόκηπους.

«Υπάρχει ήδη μεγάλη ζήτηση από φοιτητές και σκοπεύουμε να επαναλάβουμε την εκδήλωση το Σεπτέμβριο που αναζητούν οι περισσότεροι συγκατοίκηση», λέει ο Τάσος.

«Αυτή η κρίση είναι ευκαιρία να ξαναγνωριστούμε», είχε πει κορυφαίο πολιτικό στέλεχος. Με μικρά διακριτικά βήματα κάποιοι αρχίζουν να το διαπιστώνουν.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ