2012-09-14 13:19:08
Φωτογραφία για ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ... ΟΡΘΙΟΣ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ! ΑΓΙΑΞ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0 *ΒΙΝΤΕΟ*
Σαν σήμερα στις 14 Σεπτεμβρίου του 1983 οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να κοιτάξουν στα μάτια την παρέα των Φαν Μπάστεν και Κούμαν και να φύγουν χωρίς να ηττηθούν από την έδρα του Άγιαξ! Στον 1ο αγώνα του α’ γύρου του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ο Ολυμπιακός έρχεται ισόπαλος 0-0 με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ.

Ο Ολυμπιακός, όπως μας θυμίζει το "sday.gr", αφού είχε κατακτήσει το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα κληρώθηκε με τους Ολλανδούς, μια ομάδα που αρχικά είχε φοβίσει τους ερυθρόλευκους. Από το «Αίαντα» είχε μόλις αποχωρήσει ο Κρόιφ, ωστόσο στην ομάδα υπήρχαν ανερχόμενα αστέρια όπως ο Φαν Μπάστεν, ο Ράικαρντ και ο Κούμαν.

Στον πάγκο της καθόταν ο Αντ Ντε Μος, ο πρώην προπονητής της Καβάλας. Οι παόκτες του Θρύλου πήγαν στο «Ντε Μέερ» καλά διαβασμένοι και κατάφεραν να έχουν μια καλή αμυντική λειτουργία, κλείνοντας τους χώρους στον αντίπαλο.

Η ισοπαλία στην Ολλανδία ήταν μόνο η αρχή. Στην Αθήνα στη ρεβάνς ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-0, και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.


Άγιαξ: Γκάλγε, Μόλεναρ, Σίλοϊ, Μπέβε, Μέλμπι, Κούμαν, Φαν Σιπ (46' Ολσεν), Βάντερμπουργκ, Βαν Μπάστε, Γκέζελιχ (65' Οπχοφ), Σούνακερ.

Προπονητής: Αντ Ντε Μος

Ολυμπιακός: Σαργκάνης, Γούναρης, Βαμβακούλας, Παπαδόπουλος, Μίχος , Κουσουλάκης, Λεμονής (73΄ Ξανθόπουλος ), Άλμπερτσεν, Αναστόπουλος (89’ Ορφανός ), Νόιμαν, Κοκολάκης

Προπονητής: Χάιντς Χέερ

Διαιτητής: Κίρχεν (Γερμανία)

Εισιτήρια: 27.500
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ