2012-09-17 19:06:51
Φωτογραφία για ΜΙΧΟΣ : Η ΝΙΚΗ ΘΕΛΕΙ... ΥΠΟΜΟΝΗ
Ικανός για τη νίκη στην δύσκολη όπως τη χαρακτήρισε αναμέτρηση με την Σάλκε για την πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός, δήλωσε ο Πέτρος Μίχος στον NovaΣπορ FM 94,6. «Η εικόνα της ομάδας δεν είναι αυτή που θέλουμε μέχρι στιγμής, αλλά όταν παίζεις ένα τέτοιο παιχνίδι, τα δεδομένα αλλάζουν» τόνισε ο παλαίμαχος παίκτης των «ερυθρόλευκων», που χαρακτήρισε «κλειδί» για την νίκη κόντρα στην γερμανική ομάδα, την υπομονή και την επιμονή παικτών και οπαδών.

Αναλυτικά, ο Πέτρος Μίχος μίλησε στον NovaΣπορ FM 94,6 για:

-την μέχρι τώρα αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού:

«Μέχρι στιγμής η εικόνα της ομάδας δεν είναι αυτή που θέλουμε να δούμε. Υπάρχουν πολλά ελαφρυντικά, αλλά για τον επόμενο ένα-ενάμιση μήνα δύσκολα θα παίξει σε υψηλό επίπεδο. Ο προπονητής δεν έχει καταλήξει ακόμα σε αυτό που θέλει να παρατάξει σε ότι αφορά τους παίκτες και το σύστημα που χρησιμοποιεί. Το σύστημα με τους δύο επιθετικούς πάει περισσότερο στον Ολυμπιακό. Ότι και αν έχει επιλέξει μέχρι τώρα ακόμα και στις νίκες, δεν είναι αντάξιο για να επικρατήσεις σε παιχνίδι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ που έχει άλλο ρυθμό και απαιτήσεις».


-την σύγκριση που γίνεται με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε:

«Είχαμε άλλα δεδομένα πέρυσι με άλλους παίκτες. Τώρα φτιάχνεται μία άλλη ομάδα με νέους παίκτες και άλλα χαρακτηριστικά. Ο «γρίφος» που πρέπει να λύσει άμεσα ο Ζαρντίμ είναι το τι ταιριάζει σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Αυτός είναι ο καλός προπονητής. Αυτός που επιλέγει το κατάλληλο σύστημα με το ρόστερ που διαθέτει».

-την αναμέτρηση με την Σάλκε:

«Θα είναι διαφορετικός ο αντίπαλος. Η αντιμετώπιση της Σάλκε δεν θα πρέπει να είναι μόνο να κλείσει ο Ολυμπιακός τους διαδρόμους αλλά να κάνει και ευκαιρίες. Θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην άμυνα, αλλά θα βρει και διαδρόμους για να επιτεθεί γιατί οι γερμανοί θα θέλουν τη νίκη. Το κοινό θα θέλει πίεση ψηλά και γρήγορο γκολ, αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να το κάνει αυτό με επιτυχία τώρα. Γι’ αυτό, θα πρέπει να υπάρχει απ’ όλους υπομονή και επιμονή. Στόχος θα πρέπει να είναι να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνα και να κάνει ουσιαστικές επιθέσεις ώστε να σκοράρει. Είναι σημαντικό να ξεκινήσει με νίκη γιατί πιθανότατα με τη Σάλκε θα κοντραριστεί για τη 2η θέση».

-το που θα κριθεί ο νικητής:

«Η βάση κάθε νίκης είναι η άμυνα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να αποτρέψει τη σωστή ανάπτυξη της Σάλκε και να έχει καλές αντιδράσεις στο παιχνίδι αναμονής. Αν σκοράρει πρώτος, δύσκολα θα ηττηθεί, ενώ νομίζω ότι θα είναι και φαβορί για τους τρεις βαθμούς».

-τον ανταγωνισμό που έχει ο Ολυμπιακός στο ελληνικό πρωτάθλημα:

«Οι άλλες ομάδες θα βελτιωθούν σίγουρα. Είχαν προβλήματα άλλης φύσης το καλοκαίρι και τώρα σκέφτονται το πώς θα ανέβουν αγωνιστικά. Στο μέλλον ίσως συναντήσει δυσκολίες ο Ολυμπιακός, αλλά φαντάζει πιο δυνατός από όλους».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ