2012-03-19 16:10:02
Φωτογραφία για Γυμνός στη λεωφόρο ο σκηνοθέτης του Kony 2012
Ο συνιδρυτής της οργάνωσης «Invisible Children» κι ένας από τους σκηνοθέτες του 30λεπτου βίντεο Kony 2012, Jason Russell, υπέστη νευρικό κλονισμό κι εθεάθη σε πεζοδρόμιο του Σαν Ντιέγκο γυμνός να φωνάζει, να αναθεματίζει και να καταριέται. Η αστυνομία τον απομάκρυνε από το σημείο, ενώ το νέο αυτό περιστατικό αναμένεται να πυροδοτήσει νέες φήμες για την αμφιλεγόμενη φιλανθρωπική οργάνωση. Το ΤΜΖ έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας όπου παρουσιάζουν το ξέσπασμα δημοσίως του Russell, ο οποίος φώναζε «είσαι ο δαίμονας, είσαι ο δαίμονας». Φημολογείται ότι νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική του Σαν Ντιέγκο κι αναμένεται σήμερα να πάρει εξιτήριο.

Ο Russell είναι ένας από τους σκηνοθέτες του βίντεο «Kony 2012», που έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει παγκοσμίως την κοινή γνώμη για τη δράση του «Ηρώδη» της Μαύρης Ηπείρου. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Ουγκάντας Amama Mbabazi ισχυρίζεται ότι το βίντεο παρουσιάζει μία ψευδή εικόνα και δεν ανταποκρίνεται στην τωρινή κατάσταση στο αφρικανικό έθνος και πως ο Joseph Kony δεν βρίσκεται πια στη χώρα.

Το παρακάτω περιεχόμενο έχει αναγνωριστεί από την κοινότητα του YouTube ως πιθανώς προσβλητικό ή ακατάλληλο

Σύμφωνα με το NBC του Σαν Ντιέγκο ο Russell ήταν ήρεμος και συνεργάσιμος με την αστυνομία αλλά φαινόταν ότι βρισκόταν υπό την επήρεια του αλκοόλ. Η σύζυγός του Danica αρνήθηκε ότι ο άνδρας της έχει προβλήματα χρήσης ουσιών ή αλκοόλ. Αν και δεν κατηγορείται ούτε διώκεται για κάποιο αδίκημα, οι Αρχές θεώρησαν πως για τη δική του υγεία θα ήταν καλύτερο να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική πτέρυγα μετά το περιστατικό.

Ο διευθυντής της οργάνωσης Ben Keesey, την οποία ίδρυσε ο Russell με δύο φίλους του το 2004 εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης: «Ο Jason Russell δυστυχώς νοσηλεύθηκε καθώς υποφέρει από εξάντληση, αφυδάτωση και κακή διατροφή. Οι δύο τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν ιδιαίτερα συναισθηματικές για όλους μας κι αυτό το τίμημα το πλήρωσε ιδιαίτερα ο Jason χθες με αυτί το ατυχές περιστατικό χθες. Πάντα θα αγαπάμε και θα στηρίζουμε τον Jason και σας ζητούμε να δώσετε στην οικογένειά του διακριτικότητα σ’ αυτήν τη δύσκολη στιγμή».

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL
GreekzNews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ