2012-03-19 16:15:04
Φωτογραφία για ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΕΥΑΓΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (VIDEO)
Τελευταία συνεργασία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ως υπουργό Οικονομικών, είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Αργότερα, στο Υπουργικό Συμβούλιο ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή του από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, που επικαλείται ''Το ΒΗΜΑ'', νέος υπουργός Οικονομικών θα αναλάβει ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.

Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο κ. Παπαδήμος συνεχάρη τον κ. Βενιζέλο για την εκλογή του και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία από τη νέα του θέση. Πρόσθεσε ότι ως πρόδρος μιας κυβέρνησης συνεργασίας δεν παίρνει θέση για τις εξελίξεις μέσα στα κόμματα, ωστόσο τόνισε ότι προσβλέπει σε στενή συνεργασία, όπως εξαίρετη ήταν η συνεργασία τους κατά το παρελθόν.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον κ. Παπαδήμο για τις ευχές του και διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση με όλες του τις δυνάμεις.


«Δώσαμε έναν αγώνα και τον δώσαμε με επιτυχία, γιατί έχουν αλλάξει τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας» συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο επισήμανε ότι θα πράξει ό,τι επιβάλλει το εθνικό καθήκον για την χώρα, ενώ έστειλε μήνυμα προς όλους να μην υπάρξει χαλάρωση στην εφαρμογή του προγράμματος έως τις εκλογές.

Ειδικότερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε και επισήμως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξής του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ. «Η παράταξη απέδειξε ότι υπάρχει και πως η ψυχή της πάλλεται» είπε ο κ. Βενιζέλος. Ήθελα να σας ενημερώσω για αυτήν την εξέλιξη, όχι μόνο ως κορυφαίο πολιτειακό άρχοντα, αλλά και ως μεγάλη, ιστορική προσωπικότητα της παράταξης, σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι για τα δεδομένα της συγκυρίας, η συμμετοχή των πολιτών στην εσωκομματική διαδικασία ήταν εντυπωσιακή. «Θα κάνω ό,τι επιβάλει το εθνικό μου καθήκον, για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση και να νοιώσει ο πολίτης ασφαλής» τόνισε.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στις εκλογές, λέγοντας ότι στο μεσοδιάστημα δεν θα πρέπει να χαλαρώσει η εφαρμογή του προγράμματος. Όπως είπε, ο προϋπολογισμός πρέπει να εκτελεστεί πιστά, να μην χαθούν έσοδα ή να υπάρξει υπερβολή στις δαπάνες, καθώς εάν κάτι τέτοιο συμβεί θα αποβεί εις βάρος των πιο αδύναμων, των πιο φτωχών, της μεσαίας τάξης.

Όταν αποτυγχάνουμε στους στόχους μας, το πληρώνουμε σκληρά, τόνισε και πρόσθεσε ότι «θέλουμε οι θυσίες να είναι δίκαια κατανεμημένες και αυτό γίνεται όταν κάνουμε τη δουλειά μας καλά και ως πρόσωπα και ως κράτος».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών επέκρινε τη λειτουργία του κράτους, λέγοντας ότι υπήρξαν θεσμικά, πολιτικά και οικονομικά προβλήματα, ενώ τόνισε την ανάγκη να ξαναγράψουμε τους όρους λειτουργίας του, για να μην ξαναπεράσουμε τα ίδια.
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Tα χρώματα της ίριδας...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Tα χρώματα της ίριδας...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ