2012-03-19 16:48:06
Φωτογραφία για Σφύριξε χαρούμενα μπορείς, δες τη φωτεινή πλευρά της ζωής!
Ας σηκώσουμε το κεφάλι κι ας αναγνωρίσουμε δίπλα μας αυτούς που παλεύουν κάτω από τις ιδιάζουσες συνθήκες των τελευταίων ετών κι όμως καταφέρνουν και ξεχωρίζουν και κάνουν αισθητή την παρουσία τους στους τομείς των επιστημών, της τεχνολογίας, των τεχνών, του εμπορίου και ακόμα στην παραγωγή προϊόντων.

Τι είναι αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν, να διαπρέπουν;

Η πίστη στις επιλογές τους ,η επιμονή και η υπομονή , η ευρηματικότητα και η εκμετάλλευση, με την καλή έννοια των καταστάσεων και των κατάλληλων ανθρώπων, που βρίσκονται είτε στο κοντινό τους περιβάλλον είτε ερευνούν και τους προσεγγίζουν.

Σας αναφέρω δυο παραδείγματα από τον τόπο μου, την πανέμορφη Καστοριά, που αναρτήθηκαν σε τοπικό blog το Σαββατοκύριακο .

Το πρώτο προέρχεται από τον επιστημονικό-τεχνολογικό τομέα και αφορά το φοιτητή

Αλέξανδρο Σεραφείμ που πέτυχε μεγάλη διάκριση για το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ,τον εαυτό του και τον τόπο του.Ο Αλέξανδρος είναι ο μοναδικός φοιτητής που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Διεθνές Συνέδριο Junior Euromat 2012 ,που θα διεξαχθεί στη Λωζάνη της Ελβετίας. Η ικανοποίηση και η χαρά που νιώθει ,όπως δηλώνει, είναι αποτέλεσμα σκληρής μελέτης.


Πώς έφτασε ως εδώ όμως;

Πραγματοποίησε έρευνα, πριν καταλήξει στο τμήμα πανεπιστημίου που θα σπούδαζε.

Έλεγξε μέσω διαδικτύου το Ίδρυμα, το επιστημονικό προσωπικό και το πρόγραμμα σπουδών και η επιλογή του τον δικαίωσε.

Το δεύτερο έχει σχέση με την παραγωγή βιολογικών προϊόντων υποστηριζόμενη από επιστήμονες (γεωπόνους, οινολόγους...).Το Κτήμα Στεργίου, με έδρα τη Μεταμόρφωση Καστοριάς, κατέκτησε , για πολλοστή φορά, και Χρυσό και Ασημένιο βραβείο για τα κρασιά του στον '' 12ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσ/νίκης'' ανάμεσα σε 609 δείγματα από 9 χώρες.

Ας τους ευχηθούμε συνεχή ευόδωση των προσπαθειών τους και μη μοιρολατρώντας

Σφύριξε χαρούμενα μπορείς, δες τη φωτεινή πλευρά της ζωής!

Αναγνώστρια Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ