2012-09-25 08:08:56
Φωτογραφία για ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΚΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΜΟΝΟ Η ΤΡΟΪΚΑ
Η γερμανική κυβέρνηση απέφυγε να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel, περί ύπαρξης κενού χρηματοδότησης της Ελλάδας της τάξης των 20 δισ. ευρώ, αλλά απέφυγε και να το διαψεύσει, δηλώνοντας -αντίθετα- ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρχει πράγματι δημοσιονομική τρύπα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κοτχάους, είπε τη Δευτέρα σε δημοσιογράφους ότι δεν έχει καμία ενημέρωση σχετικά με το εν λόγω δημοσίευμα, προσθέτοντας όμως ότι αρμόδια για να διαπιστώσει το ακριβές μέγεθος του χρηματοδοτικού κενού είναι μόνο η τρόικα.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Μ.Κότχαους εξέφρασε την εκτίμηση ότι «είναι αρκετά πιθανό να υπάρχει κενό», συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχουν νέα στοιχεία.

Σύμφωνα με το Spiegel, η τρόικα έχει διαπιστώσει ότι από τον ελληνικό προϋπολογισμό λείπουν επί του παρόντος περί τα 20 δισ. ευρώ, «σχεδόν τα διπλά απ’ ό,τι έγινε πρόσφατα παραδεκτό».

Το κλείσιμο αυτού του κενού, όπως εκτιμά το γερμανικό περιοδικό, αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης της δανειακής βοήθειας.

Η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχεται ότι αυτό που υπάρχει είναι το έλλειμμα των 11,5 δισ. ευρώ από το σκέλος των δαπανών συν 2 δισ. ευρώ έλλειμμα από το σκέλος των εσόδων, τονίζοντας ότι τα περί 20 δισ. ευρώ δεν ευσταθούν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ