2012-09-27 19:01:17
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ''Η ΕΥΡΩΠΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ''
Μια ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος που θα οδηγήσει σε κρίσιμα συμπεράσματα και αποφάσεις, αντίστοιχες με αυτές που ελήφθησαν το 1953 για τη Γερμανία, πρότεινε ως λύση για έξοδο από την κρίση ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

«Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, προτείνοντας παράλληλα να ακυρωθεί η πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και να αντικατασταθεί με σχέδιο ανάπτυξης.

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση σε Ελλάδα και Ευρώπη παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινουβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σημειώνοντας πως πρέπει να πούμε την αλήθεια για το ελληνικό πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «πρέπει να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στην Τροίκα. Πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και να πούμε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και ότι είναι καλύτερο να σταματήσεις το λάθος παρά να συνεχίσεις να το κάνεις».


«Είπα στον κ. Τσίπρα να κατανοήσει ότι δεν μπορώ να τοποθετηθώ πριν δημοσιοποιηθεί η έκθεση της Τρόικα», είπε από την πλευρά του ο κ.Σουλτς, σημειώνοντας πως «θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να έχει ανάπτυξη. Για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να είναι εξασφαλισμένη η ακεραιότητα του ευρώ. Κανείς δεν επενδύει σε μια χώρα όταν υπάρχει πιθανότητα αύριο να έχει άλλο νόμισμα».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρθηκε και στην φοροδιαφυγή λέγοντας πως «είναι γνωστό ότι πολλοί πλούσιοι Έλληνες έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό. Πρέπει να αναζητηθούν και να φορολογηθούν».

Ο κ. Σουλτς αναφέρθηκε και στο θέμα της Χρυσής Αυγής την οποία χαρακτήρισε νεοναζιστικό κόμμα το οποίο καταπατά όλες τις αξίες του δημοκρατικού φάσματος. «Αισθάνομαι υποχρέωση να εγείρω τη φωνή μου», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τονίζοντας ότι θα αρνηθεί συνάντηση με εκπροσώπους της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ