2012-09-27 19:22:08
Φωτογραφία για ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΓΚΕΤΣΕΒΙΤΣΙΟΥΣ
Ικανοποιημένοι είναι όλοι στον Ολυμπιακό με την βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας του Μαρτίνας Γκέτσεβίτσιους, ο οποίος πλέον παίζει με αυτοπεποίθηση, έχει αξιοποιηθεί από τον προπονητή του και "βομβαρδίζει" τα αντίπαλα καλάθια.

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δημοσίευμά του το "redplanet.gr", η βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας του Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους σε αυτά φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας του Ολυμπιακού. Ο Λιθουανός γκαρντ έχει δουλέψει αρκετά σε ατομικό επίπεδο και έχει αξιοποιηθεί περισσότερο στην ομάδα από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, με αποτέλεσμα να έχει ανεβάσει την απόδοση του και από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την έως τώρα παρουσία του παίκτη.

Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους έχει σταθεροποιήσει την αποτελεσματικότητα του από την περιφέρεια, όντας εγγύηση όταν δοκιμάζει το χέρι του πίσω από τα 6.75 μέτρα.

Όποτε χρειάστηκε τα τρίποντα του ο Ολυμπιακός στα φιλικά φώναξε "παρών", βάζοντας "φωτιά" στα αντίπαλα καλάθια με την εκτελεστική του δεινότητα.

Πέρα όμως από την δεδομένη ικανότητα του από μακριά, ο 24χρονος σούτινγκ-γκαρντ βοηθάει την ομάδα στην επίθεση και κοντά στο καλάθι, τόσο "εκτελώντας" από μέση απόσταση, όσο και επιδιώκοντας ορισμένα ντράιβ μέσα στην ρακέτα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μέσω των συστημάτων του στην επίθεση, στα οποία επιδιώκει κυρίως την συνεχόμενη κίνηση των παικτών, συν την καλή κυκλοφορία της μπάλας, η οποία φτάνει στον ελεύθερο παίκτη, έχει δώσει την δυνατότητα στον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους να "εκτελεί" συχνότερα.

Το ότι έχει γίνει, επίσης, περισσότερο αποτελεσματικός έχει να κάνει και με την δουλειά που έχει κάνει ο Λιθουανός γκαρντ στις προπονήσεις, τόσο μαζί με την ομάδα, όσο και σε ατομικό επίπεδο καθώς δείχνει πως έχει πλέον καλοζυγίσει το χέρι του. Είναι δεδομένο πως φέτος στην ομάδα νιώθει καλύτερα και είναι φανερό πως παίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Στα φιλικά έχει πάρει και περισσότερο χρόνο συμμετοχής, λόγω της απουσίας του Έισι Λο, αλλά έχει κερδίσει με το "σπαθί" του τα λεπτά παρουσία του στο παρκέ βάση της εξαιρετικής του απόδοσης.

Σίγουρα η μεγάλη αδυναμία του είναι στην άμυνα, τόσο στο προσωπικό μαρκάρισμα, όσο και στην λειτουργία της ομάδας, καθώς αρκετές φορές παρουσιάζεται αδρανής. Αυτό είναι κάτι το οποίο το ξέρει και ο ίδιος και δουλεύει πάνω σε αυτό. Επιθετικά, πάντως, ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει στο ρόστερ του έναν "μπόμπερ" εγγύηση από την περιφέρεια. Και τα μεγάλα του σουτ θα είναι χρήσιμα και πολύτιμα σε κρίσιμες στιγμές μέσα στην χρονιά. Εκτός του ότι θα δίνουν ανάσες στο σκορ, θα ανοίγουν και τις αντίπαλες κλειστές άμυνες. Αν συνεχίσει έτσι θα πρόκειται για "εσωτερική μεταγραφή".

Όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα του στην επίθεση, είναι χαρακτηριστικό πως στα έξι φιλικά του Ολυμπιακού (σε Ιταλία και Γερμανία) τέσσερις φορές σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων, έχοντας ως κορυφαίες εμφανίσεις του εκείνες απέναντι σε Σάσαρι (18π, 4τρ) και Κίμκι (15π, 4τρ).

Οι πόντοι του Γκετσεβίτσιους στα φιλικά σε Ιταλία και Γερμανία:

Κόντρα στη Σάσαρι: 18 πόντοι με 4 τρίποντα.

Κόντρα στη ΤΣΣΚΑ: 8 πόντοι.

Κόντρα στη Σιένα: 12 πόντοι με 2 τρίποντα.

Κόντρα στη Μπάμπεργκ: 9 πόντοι.

Κόντρα στη Χίμκι: 15 πόντοι με 4 τρίποντα.

Κόντρα στη Μακάμπι: 3 πόντοι με 1 τρίποντο.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ