2012-09-27 21:56:02
Φωτογραφία για Σκίτσο του Μωάμεθ και σε ισπανικό σατιρικό περιοδικό
Λίγες ημέρες μετά τις βίαιες διαμαρτυρίες από τον μουσουλμανικό κόσμο για την αντισλαμική ταινία αμερικανικής παραγωγής και τη δημοσίευση σκίτσων από τη γαλλική εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα «Σαρλί Εμπντό», που κρίθηκαν προσβλητικά για το Ισλάμ, το ισπανικό περιοδικό πολιτικής σάτιρας «Ελ Χουέβες» έρχεται να πυροδοτήσει εκ νέου την κατάσταση.

Συγκεκριμένα, το ισπανικό περιοδικό δημοσιεύει σκίτσο του προφήτη Μωάμεθ, με το εξώφυλλό του να έχει τον τίτλο: «Μα... ξέρει κανείς πώς είναι ο Μωάμεθ;».

Από την πλευρά του, το «Ελ Χουέβες» αρνήθηκε να απαντήσει στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters για τα κίνητρα του συγκεκριμένου τεύχους, όμως η εκδότρια του περιοδικού Μάιτε Κίλεθ, σε σχόλιά της στον ιστότοπο Huffington Post, ανέφερε ότι αποφάσισαν να πάρουν μια χιουμοριστική θέση απέναντι σε ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα.

Ωστόσο, για τους μουσουλμάνους η απεικόνιση του προφήτη Μωάμεθ θεωρείται βλάσφημη, ενώ το συγκεκριμένο θέμα έχει προκαλέσει μια δημόσια συζήτηση στη Δύση όσον αφορά τη λογοκρισία και την ελευθερία του λόγου.

Η ισπανική πρεσβεία στην Αίγυπτο συνέστησε την Τετάρτη την προσοχή στους Ισπανούς πολίτες που βρίσκονται στη χώρα για οποιεσδήποτε αντιδράσεις στο σκίτσο του «Ελ Χουέβες». Παρ' όλα αυτά, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν οι ισπανικές αρχές θα εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας σε άλλες αραβικές χώρες, ενώ πηγή του ισπανικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε: «Ακόμη εξετάζουμε τι μέτρα να πάρουμε».
iapopsi.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ