2012-09-27 22:07:03
Φωτογραφία για ΥΠΕΚΑ: Προς οριστική λύση για τα αυθαίρετα - Τα σχέδια για τις χωματερές
Το ΥΠΕΚΑ κινείται προς μια ολοκληρωμένη και οριστική επίλυση του ζητήματος των αυθαιρέτων, τόνισε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Σ. Καλαφάτης.

"Ο Νόμος που είχε ψηφιστεί και στον οποίο έχουν ενσωματωθεί μεταγενέστερα παραπάνω από σαράντα Τροπολογίες, είχε κυρίως φιλοσοφία εισπρακτική. Εμείς επιδιώκουμε την, κατά το δυνατόν, πιο ολοκληρωμένη και οριστική επίλυση του ζητήματος με κοινωνικά δίκαιο τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό, κινούμαστε προς την ενοποίηση, την ταξινόμηση και την κωδικοποίηση του Νόμου περί αυθαιρέτων κτισμάτων, με έμφαση βέβαια στο περιβαλλοντικό ισοζύγιο και την ισονομία", υπογράμμισε ο υπουργός.

Σε σχέση με τα απορρίμματα, σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες, θα αποστείλει επιστολή σε όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, αφενός για να επισημανθεί η ισχύουσα Νομοθεσία και αφετέρου, να επισημανθεί και η ευθύνη που έχουν απέναντι στους πολίτες τους.

Το Υπουργείο, υπογράμμισε, στηρίζει έμπρακτα, με ανθρώπινο δυναμικό και με πόρους, την προσπάθεια που οφείλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να καταβάλει, ώστε να εξαλειφτεί οριστικά, πλέον, το νοσηρό φαινόμενο της ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ