2012-10-01 09:01:50
Φωτογραφία για ΟΜΙΛΙΑ ERDOĞAN ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΚ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ERDOĞAN ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ DAVUTOĞLU ΟΜΙΛΙΑ ERDOĞAN ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΚ
Ο Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan στην ομιλία του στο Συνέδριο του Κόμματος έκανε νύξη στην αλλαγή που σημειώθηκε στα έντεκα χρόνια που πέρασαν. Αφού σημείωσε ότι το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ομαλοποίησε την Τουρκία, ο Τούρκος Πρωθυπουργός δήλωσε «Παρ΄όλες τις απειλές και τα εμπόδια δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε σκληρό αγώνα κατά των παράσιτων που εξαντλούν την ενέργεια της χώρας».

Ο Πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας: « Το Κόμμα ΑΚ είναι ένα κόμμα που ομαλοποιεί την Τουρκία. Είναι ένα κόμμα που εξαλείφει τις φοβίες και τις ανησυχίες, που έχει υιοθετήσει σαν αρχή την ευημερία, τη δικαιοσύνη, τις ελευθερίες και το δίκαιο. Είναι κόμμα της εμπιστοσύνης και σταθερότητας. Εδώ και δέκα χρόνια δεν επεμβαίναμε στον τρόπο ζωής κανενός ούτε πρόκειται να το επιτρέψουμε στο εξής. Μέχρι σήμερα δεν ασχοληθήκαμε με τις συνήθειες, το ντύσιμο, τη ζωή και τις προτιμήσεις δεν πρόκειται να ασχοληθούμε και το μέλλον
. Αυτό είναι υπό την εγγύηση μας. Ακόμα και αν είχαμε έρθει με ποσοστό 99% στην εξουσία θα ήταν πάλι καθήκον μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τις προτιμήσεις του 1%. Εμείς αντιταχθήκαμε στην επικράτηση της πλειοψηφίας σε βάρος της μειοψηφίας. Αλλά δεν θα επιτρέψουμε και την μειοψηφία να κυριαρχήσει πάνω από στη μειοψηφία. Δίνουμε αγώνα κατά των συμμοριών που έχουν εξαπλωθεί μέχρι τα κύτταρα του κράτους. Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά των παράσιτων που εξαντλούν την ενέργεια της χώρας παρ΄όλες τις απειλές, τα εμπόδια και τα σκοτεινά σενάρια. Δεν επιτρέψαμε μέχρι σήμερα και δε θα επιτρέψουμε στο εξής τις επεμβάσεις που στήνονται σαν στοιχεία εκφοβισμού μπροστά από την πολιτική. Αντιμετωπίσαμε αυτές τις επεμβάσεις. Ζητήσαμε να απολογηθούν».

Ο πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan, στην ομιλία του στο Τακτικό Συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης έκανε νύξη και στο Συριακό.Ο Τούρκος Πρωθυπουργός απεύθυνε έκκληση στη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν λέγοντας, «Σας παρακαλώ να επανεξετάσετε τη στάση που τηρήσατε μέχρι σήμερα. Η ιστορία δεν θα συγχωρέσει όσους στάθηκαν στο πλευρό αυτού του τυραννικού καθεστώτος».Ο Πρωθυπουργός άσκησε έντονη κρητική και κατά της στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το Συριακό με τα εξής λόγια: « στη Συρία υπάρχει μια τυραννική εξουσία και αυτή η εξουσία σφαγιάζει ανελέητα τον λαό της. Πάνω από τριάντα χιλιάδες αδελφοί μας σκοτώθηκαν από αυτό το καθεστώς. Πάνω 250 χιλιάδες άνθρωποι μετανάστευσαν. Θα συνεχίσουμε να φιλοξενούμε τους πάνω από 90 χιλιάδες Σύρους. Υπάρχουν αδερφοί μας και στην Ιορδανία και στο Λίβανο. Θα κάνουμε τα δέοντα και για αυτούς. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υλικοτεχνική υποστήριξη. Καλώ τη Ρωσία, Κίνα και Ιράν να επανεξετάσουν τη στάση που τηρήσανε μέχρι σήμερα. Η ιστορία δεν θα συγχωρέσει όσους στάθηκαν στο πλευρό αυτού του τυραννικού καθεστώς.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί αντίφαση την προσπάθεια μας να αναπτύξουμε την φιλία μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας. Αυτή η αντίληψη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος είναι εκείνη που εγκωμίαζε τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι πριν από το 1945, που παρέδωσε τους Αζέρους αδελφούς μας στους στρατιώτες του Στάλιν. Η αξιωματική αντιπολίτευση ας επανεξετάσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ που εφαρμόζει γενοκτονία στη Παλαιστίνη. Να επανεξετάσει τη συνεργασία του με τα καθεστώτα που στηρίζουν την τρομοκρατία στην Τουρκία και τις σχέσεις της με τη Σοσιαλιστική Διεθνής που παρομοιάζει τη διαμελιστική τρομοκρατική οργάνωση με την Παλαιστίνη. Αυτή ακριβώς είναι το όραμα εξωτερικής πολιτικής τους».

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ