2012-10-04 21:46:02
Φωτογραφία για Ομερτά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ο Τσίπρας
Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για πολιτική ομερτά. Κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ο κ. Τσίπρας μίλησε για ένα τρίγωνο που κυβερνά τον τόπο, στο οποίο από τη μία βρίσκεται το «υπό κατάρρευση πολιτικό σύστημα», στην άλλη «η χρεοκοπημένη τραπεζοκρατία» που έδινε δάνεια σε επιχειρηματίες «τύπου Καρούζου» και στην άλλη «τα χρεοκοπημένα και πειρατικά ΜΜΕ που στηρίζουν τις επιλογές του χρεοκοπημένου συστήματος».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς του με την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ», κατηγορώντας τον ότι πήρε τη λίστα στο σπίτι του και υπενθυμίζοντας πως όταν είχε καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση, ο κ. Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών τότε, δεν βρήκε ούτε μια φράση να απαντήσει.


«Γι' αυτό κι όταν είπα ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία λειτουργεί με όρους ομερτά, πετάχτηκε σαν ελατήριο από το έδρανό του. Να γιατί. Γιατί η ομερτά ήταν πραγματικότητα στη χώρα για πολλά χρόνια», σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά τώρα, σημείωσε, «σπάει η πράσινη ομερτά κι ο ένας καρφώνει τον άλλον».

Εν συνεχεία, απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της ΝΔ, διερωτήθηκε αν οι βουλευτές της «έχουν αντιληφθεί τη γαλάζια ομερτά» και στο σημείο αυτό του κάλεσε, αν θέλουν να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει γαλάζια ομερτά», να υπερψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για το πώς έφτασε η χώρα στο Μνημόνιο.

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στον Πρωθυπουργό ότι δεν επιτελεί τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και χαρακτήρισε αξιοθρήνητη την κυβέρνηση: «Δεν θα σας αφήσουμε να προχωρήσετε σε αυτό το πακέτο των μέτρων, που θα βάλει ταφόπλακα στην προοπτική ανάκαμψης της χώρας. Δεν θα σας αφήσουμε να προχωρήσετε. Είστε υπόλογοι απέναντι στον πολίτη. Είστε διαβρωμένοι και επικίνδυνοι. Είστε προστάτες επιλεγμένων συμφερόντων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και πρέπει να φύγετε το γρηγορότερο», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και διεμήνυσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο του Συνάγματος, για να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ