2012-10-11 17:11:02
Φωτογραφία για Καταφύγιο Γυναίκας
από το Γραφείο Τύπου

Το «Καταφύγιο Γυναίκας» (ΚΓ) Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών ανακοινώνει το ενδεχόμενο κλείσιμο του στο τέλος της χρονιάς, λόγω αδυναμίας κάλυψης των εξόδων λειτουργίας του. Σήμερα 10-10-2012 η ΔΕΗ πραγματοποίησε τη διακοπή ρεύματος στα γραφεία της Οργάνωσης μας λόγω της οφειλής 784€. Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός εκδίδουμε το παρόν δελτίο τύπου για την ενημέρωση όλων των πολιτών και των φορέων της Θεσσαλονίκης.

Από τη πρώτη μέρα λειτουργίας του ΚΓ σκοπός μας ήταν να παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο στήριξης σε γυναίκες, θύματα κακοποίησης και να ενεργοποιήσουμε το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία και το φαινόμενο της κακοποίησης των γυναικών γενικότερα. Στο ΚΓ έχουν απευθυνθεί πάνω από 250 γυναίκες, στις οποίες παρείχαμε ψυχοκοινωνική στήριξη, ψυχολογική στήριξη και νομική συμβουλευτική. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της δύσκολης κι επώδυνης διαδικασίας ήμασταν εκεί και σταθήκαμε δίπλα τους σε κάθε βήμα κι απόφαση τους.


Το ΚΓ από την πρώτη μέρα λειτουργίας του στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε δωρεές ευαισθητοποιημένων συνανθρώπων, συνδρομές των μελών του, χωρίς καμία επιχορήγηση από το κράτος. Από τα συγκριμένα έσοδα και τη στήριξη της IWOG και της Οργάνωσης των Γυναικών των 5 Ηπείρων έχουμε καταφέρει τη δημιουργία ενός χώρου 120τμ, πλήρως εξοπλισμένου και λειτουργικού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου καθημερινά εξυπηρετούμε γυναίκες που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Οι εθελοντές του ΚΓ βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται σε οποιοδήποτε κάλεσμα για οτιδήποτε προκύψει. Αυτή την εποχή τα μοναδικά έσοδα μας προέρχονται από τη λαχειοφόρο αγορά που έχουμε διοργανώσει, η οποία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους. Δυστυχώς όμως η πώληση λαχνών δεν αποδίδει τόσο όσο ελπίζαμε. Ερχόμαστε στο σήμερα και δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σκεφτόμαστε το κλείσιμο ως τη μοναδική επιλογή που έχουμε. Δε ξέρουμε τι θα ξημερώσει αύριο και η κάθε μέρα που περνάει, γεμάτη δυσκολίες κι εμπόδια, μας κάνει να χάνουμε τις ελπίδες μας. Το πιο δύσκολο σημείο είναι το να ανακοινώσουμε στις γυναίκες που στηρίζουμε πως δε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να δούμε την ελπίδα και το χαμόγελο να χάνονται από το πρόσωπο τους.

Εμείς από τη πλευρά καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του ΚΓ, αλλά δυστυχώς οι οικονομικές μας δυνατότητες είναι πολύ περιορισμένες και πλέον ανεπαρκείς. Με βάση τη σημερινή κατάσταση και τους τρέχοντες υπολογισμούς, αδυνατούμε να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της λειτουργίας της δομής μέχρι τα τέλη του 2012. Σε μια τελευταία προσπάθεια που κάνουμε για να συνεχιστεί η λειτουργία του κέντρου καταλήξαμε στη παρακάτω απόφαση. Το διοικητικό συμβούλιο του ΚΓ δύναται να παραδώσει τη διοίκηση της Οργάνωσης σε οποιοδήποτε φορέα ή ιδιώτη διατίθεται να καλύψει τα έξοδα της λειτουργίας του και αναλάβει τη διατήρηση και συνέχιση της ύπαρξης του έτσι ώστε να μη χρειαστεί να εγκαταλείψουμε όλες τις γυναίκες που βασίζονται πάνω μας.

Καλούμε όλο τον κόσμο προς βοήθεια, ενίσχυση και προσφορά. Όλοι μαζί μπορούμε να κρατήσουμε το όραμα μας ζωντανό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Τοπουζίδης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ