2012-10-11 17:26:13
Φωτογραφία για Έχουμε δώσει στις τράπεζες τόσα δισ. και τους παρακαλάμε να δώσουν 555 εκ. ευρώ
Μήπως να κρατικοποιήσουμε άμεσα όσες τράπεζες πήραν βοήθεια και μετά ας αναλάβουν τα χρέη αυτά οι ιδιώτες και όχι ο ελληνικός λαός...Έτσι γιατί τελικά άλλος πηδ@ει και άλλος πληρώνει τον λογαριασμό σε αυτή τη χώρα!

Η Βουλή έχει ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2012 που εμπεριέχει το αντίστοιχο ποσό ως έσοδο.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει γνωμοδοτήσει. Θέλετε δεν θέλετε λοιπόν, τραπεζικά κοράκια, θα πληρώσετε αυτά που σας αναλογούν για να μην σας πάρει και σας σηκώσει!

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Γ. Στουρνάρας με την τρόικα, υπήρξε νέα μεγάλη εμπλοκή που απειλεί να τινάξει στον αέρα τις συζητήσεις. Το νέο αίτημα που έθεσε ο Τόμσεν και η παρέα του αφορά ακριβώς αυτά τα 550 εκατ. των τραπεζών. Η τρόικα, λοιπόν, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να βρουν τα λεφτά εδώ και τώρα αλλά… όχι από τις τράπεζες. Και διαβάστε για να φρίξετε: Απαίτησαν από την κυβέρνηση είτε να βάλει χαράτσι σε όλους τους Έλληνες ώστε να καλυφθεί η νέα μαύρη τρύπα είτε να επιβληθεί φόρος σε όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους.


Δηλαδή να πληρώσει ο ελληνικός λαός το χρέος των τραπεζιτών στο ελληνικό κράτος, ένα χρέος με το οποίο θα μπορούσαν να καλυφθούν οι μειώσεις στις συντάξεις των αγροτών ή για δύο χρόνια οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια.

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες, το θέμα των 550 εκατ. ευρώ πήγε «συστημένο» στην τρόικα από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Προβόπουλο. Ο κ. Προβόπουλος, λειτουργώντας ως εντολοδόχος των τραπεζιτών, ζήτησε από την τρόικα να εγείρει θέμα το οποίο όμως να κλείνει με νέους φόρους κι όχι με την υποχρέωση των τραπεζών να δώσουν τα 550 εκατ. Εξ αρχής ο ακριβοπληρωμένος κύριος διοικητής είχε διαφωνήσει με την επιστροφή των χρημάτων λέγοντας ότι θα υπάρξει πρόβλημα με την ανακεφαλαιοποίηση κι ότι θα επιβαρυνθούν οι τράπεζες. Κλάμα λοιπόν για τις τράπεζες αλλά κανένας οίκτος για τους πολίτες που καλούνται να πληρώσουν νέα χαράτσια.
psifiakoohiro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ