2012-10-13 06:48:03
Φωτογραφία για Προβληματισμός στο Δήμο Κηφισιάς από την έκρηξη λειτουργίας νυχτερινών καταστημάτων
Μεγάλους πονοκέφαλους έχει δημιουργήσει στους ανθρώπους του Δήμου Κηφισιάς η ξαφνική «άνθηση» κάθε λογής καταστήματος... υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, φαγητού κτλ) στο εμπορικό κέντρο της Νέας Ερυθραίας.

ιδικά τον τελευταίο χρόνο έχουν ανοίξει κοντά στα δέκα μπαρ στους πεζόδρομους του Εμπορικού Κέντρου, τα οποία έλκουν όχι μόνο την τοπική νεολαία αλλά και εκατοντάδες κόσμου από τα βόρεια προάστια, δημιουργώντας στο κέντρο της πόλης αίσθηση... Μυκόνου, όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονται καθημερινά στον Δήμο για την όχληση από την δυνατή μουσική κατά τις βραδινές ώρες. Βέβαια, ο Δήμος έχει να αντισταθμίσει και τούτο: ότι οι παραπάνω δράσεις δεν παύουν να είναι μια μεγάλη πηγή επιχειρηματικότητας που, και θέσεις εργασίας προσφέρει, και κέρδη δημιουργεί τόσο για τον Δήμο (αντισταθμιστικά τέλη) όσο και για το τοπικό εμπόριο, αλλά και την νεολαία της πόλης κρατά κοντά
. Άρα ζητούμενο για τη Δημοτική Αρχή Κηφισιάς η ισορροπία ανάμεσα στα δύο: και οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν να λειτουργήσουν αλλά και οι κάτοικοι να μην ενοχλούνται στην καθημερινότητά τους. Ως μέσο να επιτευχθεί το λεπτό εγχείρημα, η νέα Κανονιστική Απόφαση για την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Ν. Ερυθραίας που υιοθέτησε σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο της Κηφισιάς, μια απόφαση που αφήνει περιθώρια στις επιχειρήσεις, προβλέπει όμως εντατικότερους και αυστηρότερους ελέγχους για την τήρηση των κανόνων εύρυθμης λειτουργίας, ώστε να μην υπάρχουν οι προβληματικές παρενέργειες.

• Περισσότεροι έλεγχοι, καταγραφή της κατάστασης

Την εντατικοποίηση των ήδη συχνών ελέγχων στα νυχτερινά καταστήματα αλλά και τα λοιπά υγειονομικού ενδιαφέροντος ανήγγειλε ο τοπικός Αντιδήμαρχος Ν. Ερυθραίας, κ. Στάθης Κύρλος. «Οι όροι λειτουργίας των καταστημάτων είναι άκρως αυστηροί, ενώ πραγματοποιούνται και συστηματικοί έλεγχοι», σχολίασε ο κ. Κύρλος, τονίζοντας ότι ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει στην επιβολή προστίμων όπου διαπιστώνονται παραβάσεις των παραπάνω όρων. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Νίκος Χιωτάκης έχει προαναγγέλλει τη δημιουργία επιτροπής για την πλήρη καταγραφή όλων των καταστημάτων και των τριών ενοτήτων της Κηφισιάς, προκειμένου να διαπιστωθεί που υπάρχει κορεσμός και που περιθώριο για νέα καταστήματα και αναλόγως να εκδίδονται νέες άδειες.

• Αντιπολίτευση: Μην αδιαφορείτε

Σκληρή κριτική για την κατάσταση άσκησαν Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης. Όπως τόνισε η επικεφαλής της ελάσσονος στο Δημοτικό Συμβούλιο, κα Αγγελική Συνοδινού, η εικόνα αυτή στη Νέα Ερυθραία έχει προκύψει από την χρόνια αδιαφορία του Δήμου και την «πελατειακή τακτική» να δίνονται άδειες λειτουργίες καταστημάτων κατά το δοκούν και στους αρεστούς. «Δύο στα τρία μπαρ που λειτουργούν στο κέντρο της Νέας Ερυθραίας δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις», επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτης Κανακάκης, ζητώντας σοβαρό έλεγχο της κατάστασης από τον Δήμο.
xtypos.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ