2012-10-13 08:55:42
Φωτογραφία για Άτυχη η Εθνική μας, 0-0 με τη Βοσνία
Ισόπαλο χωρίς σκορ (0-0) ολοκληρώθηκε το παιχνίδι της Εθνικής μας ποδοσφαίρου με την αντίστοιχη της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, που διεξήχθη στο «Καραϊσκάκη» την Παρασκευή, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ της Βραζιλίας. 

Αυτό το αποτέλεσμα πάντως αφήνει πικρή «γεύση» στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος, καθώς είχε δύο δοκάρια (5' Γκέκας, 33' Τοροσίδης) στο παιχνίδι, ενώ και ο Σαλπιγγίδης στο 78' είχε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. 

Μετά την αποψινή μοιρασιά οι δύο ομάδες έφτασαν τους επτά βαθμούς και παρέμειναν στην κορυφή του ομίλου τους, αποκτώντας όμως «συγκάτοικο» τη Σλοβακία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Καραγκούνης με τη συμμετοχή του απέναντι στη Βοσνία έγραψε… ιστορία.

Ο διεθνής μέσος της Φούλαμ μπήκε αλλαγή στη θέση του Στέλιου Μαλεζά και έγινε ο ρέκορντμαν συμμετοχών με το… εθνόσημο, αφού έφτασε τις 121 (σ.σ.: ξεπέρασε τον Θοδωρή Ζαγοράκη που σταμάτησε στις 120)
. Ο αγώνας Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την «γαλανόλευκη» με 4-4-2, με τον Καρνέζη να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια τους Τοροσίδη (δεξιά), Σπυρόπουλο (αριστερά) και Παπασταθόπουλο-Μαλεζά (κεντρικό αμυντικό δίδυμο) να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Κατσουράνης-Τζόλης, με τον Φορτούνη να είναι αριστερά, τον Μανιάτη δεξιά και στην επίθεση οι Γκέκας-Σαμαράς. Η εθνική μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 5ο λεπτό έφτασε μία ανάσα από το 1-0. Εντούτοις το γρήγορο γκολ, που τόσο αναζητούσε η ομάδα μας δεν ήρθε, αφού ο Γκέκας, μετά από ασίστ «πάρε-βάλε» του Σαμαρά, έστειλε προ κενής εστίας, την μπάλα στο δοκάρι του Μπέγκοβιτς. Η ατυχία ωστόσο αρνιόταν να εγκαταλείψει την ομάδα μας, και αυτό αποδεικνύεται και από τη φάση του 33ου λεπτού, όταν ο Τοροσίδης «διπλασίασε» τα δοκάρια της ομάδας μας με δυνατό σουτ (έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι). Ευκαιρίες στο παιχνίδι όμως δεν είχε μόνο η Εθνική μας, καθώς και οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 24΄με τον Μισίμοβιτς (ο Μανιάτης απέκρουσε επί της γραμμής το σουτ) και στη συνέχεια με τον Λούλιτς στο 41΄, το σουτ του οποίου εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια ο Καρνέζης. Το δεύτερο ημίχρονο κυλούσε χωρίς κάτι αξιόλογο ως το 64ο λεπτό, όταν τραυματίστηκε ο Μαλεζάς (θλάση) σε προβολή προ του Τζέκο. Δύο λεπτά αργότερα ο διεθνής στόπερ έδωσε τη θέση του στον Καραγκούνη, ο οποίος έφτασε τις 121 συμμετοχές με την Εθνική μας, καταρρίπτοντας το ρεκόρ συμμετοχών του Ζαγοράκη (είχε 120). Νωρίτερα και δη στο 58’ ο Φερναντο Σάντος πέρασε στον αγώνα τον Σαλπιγγίδη αντί του Γκέκα και αυτή η αλλαγή λίγο έλειψε να αποδειχθεί «χρυσή» για τη «γαλανόλευκη». Κι αυτό γιατί ο διεθνής στράικερ του ΠΑΟΚ στο 78' βρέθηκε… κατάφατσα με το γκολ, ωστόσο νικήθηκε από τον γκολκίπερ των Βόσνιων σε τετ α τετ, σπαταλώντας μία πολύ καλή ευκαιρία για να κάνει το 1-0. Στο 84΄ θα μπορούσε να προκύψει κάτι καλύτερο αν ο Σπυρόπουλος σέντραρε στον Μήτρογλου και δεν προσπαθούσε να τελειώσει μόνος τη φάση, που ξεκίνησε από την πάσα του Σαμαρά. Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού δεν άλλαξε κάτι, κι έτσι η Εθνική μας αρκέστηκε στον βαθμό της ισοπαλίας, στρέφοντας πλέον την προσοχή της στο δύσκολο εκτός έδρας ματς της ερχόμενης Τρίτης με αντίπαλο την Σλοβακία στην Μπρατισλάβα. Κίτρινες: Σαμαράς (17', Ελλάδα), Φορτούνης (82', Ελλάδα)-Τζέκο (22', Βοσνία/Ερζεγοβίνη), Βράνιες (73', Βοσνία/Ερζεγοβίνη) Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μαλεζάς (67' λ.τρ. Καραγκούνης), Κατσουράνης, Τζιόλης, Μανιάτης (80' Μήτρογλου), Φορτούνης, Γκέκας (58' Σαλπιγγίδης), Σαμαράς. Βοσνία/Ερζεγοβίνη (Σούσιτς): Μπέγκοβιτς, Μούιτζα, Βράνιες, Σπάχιτς, Λούλιτς (75' Στεβάνοβιτς), Μισίμοβιτς, Ζαχίροβιτς, Σαλίχοβιτς, Μεντούνιανιν (74' Ιμπρίτσιτς), Τζέκο, Ιμπίσεβιτς Η βαθμολογία Βοσνία 7 (12-2) Σλοβακία 7 (5-2) Ελλάδα 7 (4-1) Λιθουανία 4 (3-3) Λετονία 0 (3-8) Λίχτενστάιν 0 (1-12)

 Μπάμπης Παπαφιλιππάκης
notosspor
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ