2012-10-16 15:00:19
Φωτογραφία για Ετήσια παράταση των κυρώσεων στη Λευκορωσία αποφάσισε η Ε.Ε.
Η Ε.Ε. ανανέωσε χθες για άλλον έναν χρόνο τις κυρώσεις τις οποίες επιβάλλει σε βάρος της Λευκορωσίας, δηλώνοντας πως «παραμένει βαθιά ανήσυχη για την έλλειψη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου» στη χώρα που διοικεί με σιδηρά πυγμή ο Αλεξάντρ Λουκασένκο.

«Δεδομένου ότι οι πολιτικοί κρατούμενοι δεν έχουν αποφυλακιστεί στο σύνολό τους και κανείς από τους αποφυλακισθέντες κρατούμενους δεν έχει αποκατασταθεί, και με γνώμονα την απουσία της παραμικρής βελτίωσης» στην κατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα, οι ευρωπαίοι ΥΠΕΞ αποφάσισαν να παρατείνουν κατά έναν χρόνο το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και την απαγόρευση έκδοσης βίζας σε βάρος 243 μελών της κυβέρνησης, τονίζεται στο σκεπτικό της απόφασης που ελήφθη στο Λουξεμβούργο.

Για άλλους 12 μήνες παρατάθηκε επίσης και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων 32 εμπορικών εταιρειών της χώρας.


Οι εταιρείες αυτές κατηγορούνται «για διακεκριμένη παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ή για καταπίεση κατά της κοινωνίας των πολιτών και της δημοκρατικής αντιπολίτευσης», ή για δραστηριότητες επ' ωφελεία της κυβέρνησης του Λουκασένκο, ή για τη στήριξή της.

Από τον Ιούνιο του 2011 διατηρείται και το εμπάργκο στην πώληση όπλων και εξοπλισμού καταστολής.

Η ΕΕ εκφράζει επιπλέον τη λύπη της για το γεγονός ότι οι εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου αποτέλεσαν «μια απολεσθείσα ευκαιρία για να διεξαχθεί μία αναμέτρηση που θα σέβεται τους διεθνείς κανονισμούς».
 Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ