2012-10-23 20:35:04
Φωτογραφία για ΑΝΤΙΤΣ : ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΦΕΤΟΣ
Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ για τη 2η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ, με τον Πέρο Άντιτς να κρατάει χαμηλούς τόνους, ενόψει της συνέχειας της σεζόν.

Ο Σκοπιανός παίκτης των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «NOVA Σπορ FM» και τόνισε αναλυτικά Για το αν η νίκη στο ντέρμπι καθιστά τον Ολυμπιακό φαβορί για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο: «Όχι, σε καμία περίπτωση δεν είμαστε φαβορί για την πρώτη θέση. Το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο και πιστεύω πως φέτος είναι πιο δύσκολο από πέρυσι. Θυμηθείτε τι έγινε πέρυσι, όταν εμείς χάσαμε στο ΟΑΚΑ, αλλά ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην Καβάλα. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι».

Για τη σημασία της άμυνας στη νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ: «Αν συνεχίσουμε να παίζουμε αυτή την άμυνα θα είμαστε φαβορί. Κλειδί για τη νίκη σήμερα ήταν η άμυνα. Οι παίκτες μας γνωρίζονται καλά από πέρυσι, με τα νέα παιδιά, τον Στράτο (Περπέρογλου) και το Δημήτρη (Μαυροειδή) έχουμε καλή χημεία και παίζουμε καλή ομαδική άμυνα. Στο προηγούμενο ματς η άμυνά μας ήταν άθλια, ξεκινώντας από μένα που είμαι ο μεγαλύτερος σε ηλικία».


Για την αντιμετώπιση του Σχορτσανίτη: «Ο Σχορτσανίτης είναι πολύ δυνατός και δύσκολα μπορείς να τον αντιμετωπίσεις, αλλά εμείς είχαμε σωστή στρατηγική, την ακολουθήσαμε πιστά και δεν πέτυχε πολλούς πόντους. Είναι πολύ καλός παίκτης και σε εξαιρετική κατάσταση. Τον είδα στο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης κι έπαιξε απίστευτα. Είναι ωραία να αντιμετωπίζεις παίκτες σαν τον Σχορτσανίτη και τον Διαμαντίδη, μαθαίνεις πράγματα».

Για το τι άλλαξε από τη συντριβή στην Κωνσταντινούπολη: «Μετά την ήττα της Παρασκευής μιλήσαμε με τον προπονητή κι εμείς οι παίκτες μεταξύ μας στα αποδυτήρια. Από το αεροδρόμιο πήγαμε κατευθείαν για προπόνηση, δουλέψαμε σκληρά και είδαμε πως μπορούμε να παίξουμε άμυνα».

Για το αν ο τίτλος του πρωταθλητή Ευρώπης δυσκολεύει την αποστολή του Ολυμπιακού: «Είναι λίγο πιο δύσκολα φέτος. Όμως ό,τι έγινε ανήκει στο παρελθόν. Όταν μένει στα δύο ευρωπαϊκά και δεν θέτεις σαν στόχο το τρίτο, έχεις πρόβλημα. Είναι μια νέα πρόκληση για μας και μου αρέσουν οι προκλήσεις. Η πρώτη πρόκληση που έχουμε είναι να περάσουμε στο Top 16».

Για το ματς της Πέμπτης απέναντι στη Ζαλγκίρις: «Το ματς με τη Ζαλγκίρις θα είναι δύσκολο. Τους αντιμετωπίσαμε στο τουρνουά της Μόσχας και τους κερδίσαμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Τώρα θα είναι πιο έτοιμοι, αλλά πιστεύω πως με τη βοήθεια του κόσμου κι εφόσον παίξουμε το ίδιο καλή άμυνα θα κερδίσουμε».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ