2012-10-25 14:43:08
Φωτογραφία για Επιστροφή στην ανάπτυξη για τη Βρετανία
Η βρετανική οικονομία εξήλθε από την ύφεση το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2012, καταγράφοντας ξανά ανάπτυξη έπειτα από εννέα μήνες συρρίκνωσής της, σύμφωνα... με μια πρώτη επίσημη εκτίμηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Το ακαθάριστο εθνικό προϊόν (ΑΕΠ) αναπτύχθηκε κατά 1% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, όπως ανέφερε η εθνική στατιστική υπηρεσία (Office for National Statistics, ONS) σε ενημερωτικό δελτίο της, καταγράφοντας καλύτερη πορεία από εκείνη την οποία ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Μάλιστα, οι πωλήσεις εισιτήρια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων έδωσαν ώθηση στο ΑΕΠ. Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας τόνισε ότι πέρα από την επίδραση των πωλήσεων των ολυμπιακών εισιτηρίων είναι δύσκολο να δοθεί μία σαφής εικόνα της συνολικής επιρροής των Ολυμπιακών Αγώνων, αν και αναφέρθηκε αυξημένη κίνηση στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια του Λονδίνου, καθώς επίσης και στα γραφεία ευρέσεως εργασίας.

«Έχουμε δρόμο ακόμη, αλλά τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι είμαστε στη σωστή πορεία», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Οσμπορν.
tvxs.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ