2012-10-26 17:15:02
Φωτογραφία για Άρχισε στην Ελλάδα η εκδίκαση της έφεσης της τραγωδίας της Helios
Ξεκίνησε σήμερα στο Εφετείο Αθηνών η εκδίκαση της έφεσης των κατηγορουμένων για την υπόθεση της συντριβής του αεροσκάφους της εταιρείας Helios, στις 14 Αυγούστου του 2005 στο Γραμματικό Αττικής. Οι κατηγορούμενοι, τον Απρίλη κρίθηκαν ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά, από το Πρωτοδικείο Αθηνών και που τους καταδίκασε - σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα - σε φυλάκιση τριών ετών ως βάση και ένα χρόνο επιπλέον για τον κάθε νεκρό, δηλαδή 123 χρόνια ο κάθε κατηγορούμενος, από τα οποία υποχρεούντο να εκτίσουν τα 10.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, το δικαστήριο έκρινε ενόχους για συνειδητή ανθρωποκτονία από αμέλεια, τους: Δημήτρη Πανταζή, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Γιώργο Κικκίδη, Διευθυντή Πτητικών Επιχειρήσεων και το Γιάνκο Στοϊμένοφ, Αρχιπιλότο της εταιρείας, ενώ ένοχος για ασυνείδητη ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε ο μηχανικός της εταιρείας, που έλεγξε το αεροσκάφος την ημέρα της μοιραίας πτήσης, Αλαν Ιργουιν.


Κατά την έναρξη της εκδίκασης της έφεσης που άσκησε η υπεράσπιση, το δικαστήριο άρχισε να καλεί τους μάρτυρες που είχαν καταθέσει και πρωτοδίκως, με πρώτους τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι σε φορτισμένη ατμόσφαιρα, στις σύντομες παρεμβάσεις τους απαίτησαν για ακόμα μία φορά να αποδοθεί δικαιοσύνη και να καταδικασθούν οι ένοχοι της τραγωδίας.

Η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, με την κατάθεση του Προέδρου της Επιτροπής Διερεύνησης του ατυχήματος, Ακριβού Τσολάκη και άλλων εμπειρογνωμόνων, καταθέσεις στις οποίες αναμένεται να είναι παρόντες και οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι σήμερα εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

Η δίκη στην Ελλάδα διεξάγεται σε επίπεδο πλημμελήματος.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ