2012-10-27 06:45:04
Φωτογραφία για Φυλάκιση 4 ετών στον Μπερλουσκόνι
Η ιταλική δικαιοσύνη καταδίκασε τον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση καθώς κρίθηκε ένοχος για φοροδιαφυγή... σε σχέση με την αγορά των δικαιωμάτων μετάδοσης από τον όμιλο Mediaset.

Συγκεκριμένα, ο Μπερλουσκόνι και άλλοι συνεργάτες του κατηγορήθηκαν ότι εξαγόραζαν τα δικαιώματα ταινιών από τις ΗΠΑ σε διογκωμένες τιμές, μέσω δύο υπεράκτιων εταιρειών υπό τον έλεγχό του, με σκοπό την αποφυγή φόρων. Η δίωξη ασκήθηκε το 2006, όταν ακόμη ο Μπερλουσκόνι ήταν επικεφαλής της κυβέρνησης.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να υποβάλλει έφεση δύο φορές και δεν θα μεταφερθεί στην φυλακή πριν και την τελική απόφαση. Η ποινή που του επέβαλλε το δικαστήριο του Μιλάνου είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που είχαν ζητήσει αρχικά οι εισαγγελείς , οι οποίοι είχαν προτείνει ποινή φυλάκισης τριών ετών και οκτώ μηνών.

Η απόφαση έρχεται δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του 76χρονου Μπερλουσκόνι, ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του επόμενου έτους, ως αρχηγός του κεντροδεξιού κόμμα τος του Λαός της Ελευθερίας (PDL).
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ