2012-10-27 19:34:08
Φωτογραφία για Πράσινη επανάσταση στο σπίτι
Μέσα στο σπίτι σε άμεση επαφή ή σαν σκηνικό έξω από το παράθυρο, τα φυτά αποτελούν μια νότα αισιοδοξίας, φρεσκάδας και χαράς για όλους τους χώρους.

1. Αίθριο στον κήπο

Η ιδέα είναι μια κατασκευή με πέργκολα και υαλοπετάσματα. Έτσι θα μεγαλώσετε το σπίτι και επιπλέον θα μπορείτε να χαίρεστε την ομορφιά του κήπου σας όλο το χρόνο. Φτιάξτε ένα lounge καθιστικό όπου θα μπορείτε να χαλαρώνετε διαβάζοντας, ακούγοντας μουσική ή συζητώντας. Ένα zen χώρο αφιερωμένο στην ηρεμία σας.

2. Φύτεψε έναν πράσινο τοίχο

Ένας κάθετος κήπος μέσα στο καθιστικό είναι σίγουρα μια πολύ ζωντανή και εντυπωσιακή πρόταση. Όταν το επιχειρήσετε, επιλέξτε διάφορα είδη φυτών για να δημιουργήσετε οργανικές παλέτες με χρώματα και υφές από τη φύση. Ταιριάζει με όλα τα στυλ επίπλωσης και αναδεικνύει τα μοντέρνα, τραχιά υλικά, όπως το εμφανές μπετόν και το βιομηχανικό πάτωμα.


3. Εσωτερική αυλή

Αν η αρχιτεκτονική του σπιτιού σας περιλαμβάνει και εσωτερική αυλή, φυτέψτε δέντρα και δημιουργήστε μια μικρή όαση. Προτιμήστε πορτοκαλιές, μανταρινιές και λεμονιές, που μυρίζουν ωραία όλες τις εποχές και κάνουν και άνθη και φρούτα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και σε πολυκατοικία.

4. Μόνιμο σκηνικό

Αν το σπίτι σας περιβάλλεται από πράσινο, επιλέξτε μεγάλα ανοίγματα και βάλτε τη φύση μέσα στην καθημερινότητά σας. Δεν υπάρχει πιο χαλαρωτικό σκηνικό από το καταπράσινο περιβάλλον.

5. Πράσινοι αντικατοπτρισμοί

Τα φυτά στο μπάνιο θα πολλαπλασιαστούν αν τοποθετήσετε καθρέφτες στα κατάλληλα σημεία. Έτσι ο προσωπικός σας χώρος ευεξίας θα αποκτήσει eco διάσταση.

6. Ο τοίχος της αυλής

Φυτέψτε αναρριχητικά φυτά στους τοίχους που περιβάλλουν το σπίτι σας και αποκτήστε ένα ζωντανό διαχωριστικό. Είναι πολύ πιο ευχάριστο από τον τοίχο ή την πέτρα και μεγαλώνει τις διαστάσεις του χώρου. Ποτέ πριν η μπαλκονόπορτα της κουζίνας δεν ήταν πιο ωραία.

7. Εσωτερικός κήπος

Κατασκευάστε στο σαλόνι σας μια ζαρντινιέρα σε τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο σχήμα και θα έχετε ένα μίνι κήπο στο καθιστικό. Μπορείτε να φυτέψετε απλά πρασινάδα ή λουλούδια σε διάφορα χρώματα, ανάλογα με τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Είναι μια καλή ευκαιρία να αρχίσετε να ασχολείστε με την κηπουρική.

Οι φωτογραφίες είναι από τα βιβλία «h», εκδ. Παπασωτηρίου, HOUSE WITH A VIEW, εκδ. Publishind Images και PATIOS, PORCHES AND VERANDAS, εκδ. Rockport (ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ). LIVING IN MOROCCO και 100 INTERIORS AROUND THE WORLD, εκδ. Taschen.

http://www.deconow.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άρης-Ηλυσιακός 64-63
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άρης-Ηλυσιακός 64-63
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ