2012-10-30 03:13:03
Φωτογραφία για Με το Α380 της Emirates έφτασε το μήνυμα...
Σε περαιτέρω ενίσχυση των τουριστικών σχέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προσβλέπει η αεροπορική εταιρεία Emirates. Το μήνυμα αυτό θέλησε να περάσει η αεροπορική εταιρεία, προγραμματίζοντας και υλοποιώντας μία και μοναδική πτήση του μεγαλύτερου αεροσκάφους στον κόσμο, του Α380 που ταξίδεψε από το Ντουμπάι και προσγειώθηκε μέσα σε εορταστικό κλίμα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Με αφορμή την εκδήλωση υποδοχής του αεροσκάφους, ο Richard Jewsbury Senior Vice President Commercial Ευρώπης και Ρωσικής Ομοσπονδίας της Emirates Airlines, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι το 2013 η αεροπορική επιβατική κίνηση ανάμεσα σε Ντουμπάι και Αθήνα θα αυξηθεί κατά 13%.

Το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους που αφορά στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 100.000 επιβάτες ταξίδεψαν από και προς Αθήνα – Ντουμπάι, καταγράφοντας το ίδιο διάστημα αύξηση κατά 48% του όγκου φορτίων (cargo). Για την Emirates Airlines, η Αθήνα αποτελεί την πιο κερδοφόρα γραμμή του ευρωπαϊκού της στόλου. Μέχρι σήμερα πραγματοποιεί 7 πτήσεις την εβδομάδα προς Αθήνα χρησιμοποιώντας αεροσκάφη Airbus A340-300 και A330-220, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην εταιρεία απασχολούνται περισσότεροι από 170 Έλληνες.


Έλληνας, εξάλλου, ήταν και ο πιλότος που προσγείωσε το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο το Α380 που ταξίδεψε με το σήμα της Emirates από το Ντουμπάι στο διεθνή αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος την προηγούμενη Παρασκευή σε μία και μοναδική πτήση. Μεταφέροντας το σύνθημα της εταιρείας “Hello Tomorrow” η εταιρεία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αυξήσει τα δρομολόγια προς τη χώρα μας. Γι΄αυτό και η υποδοχή του εντυπωσιακού αεροσκάφους έγινε μέσα σε εορτάσιμο κλίμα, επισφραγίζοντας την επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα που αναπτύσσει στη χώρα μας εδώ και 16 χρόνια.

Ο R.Jewsbury, τόνισε ότι η Emirates προτίθεται να προσλάβει και άλλους Έλληνες που θα στελεχώσουν τους θαλάμους των αεροσκαφών, ενώ θα συνεχίσει να αποτελεί χορηγό της Ποδοσφαιρικής Ομάδας του Ολυμπιακού. Την ίδια στιγμή οι δεσμοί της με την Ελλάδα ενισχύονται από την λειτουργία του γραφείου SkyCargo και Έκδοσης Εισιτηρίων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης παραβρέθηκαν οι κ.κ. Όλγα Κεφαλογιάννη Υπουργός Τουρισμού, Νίκος Σταθόπουλος γενικός γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Παράσχος γενικός διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Mohammed Sarhan διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα, ενώ ο Richard Jewsbury έφθασε με την πτήση του Α380 από το Ντουμπάι.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Α380 της Emirates έγινε γνωστό για τις ιδιωτικές σουίτες της πρώτης θέσης, τα Shower Spa και το σαλόνι για τους επιβάτες της πρώτης και της διακεκριμένης θέσης. Αποτελεί το μοναδικό τύπο αεροσκάφους που διαθέτει κρεβάτια με μηχανισμό μασάζ, ενώ οι θέσεις μετατρέπονται σε κρεβάτια 2 μέτρων.

Η Emirates διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο Α 380 στον κόσμο. Με τα 26 πολυτελή αεροσκάφη που περιλαμβάνονται στον στόλο της, πραγματοποιεί πτήσεις σε 21 προορισμούς, ενώ άμεσα θα εξυπηρετεί πτήσεις από Ντουμπάι προς Σιγκαπούρη και Μόσχα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παρουσιάστηκε το Android 4.2
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παρουσιάστηκε το Android 4.2
4ο ΓΚΟΛ Ο ΧΟΛΕΜΠΑΣ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
4ο ΓΚΟΛ Ο ΧΟΛΕΜΠΑΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ