2012-10-30 06:45:03
Φωτογραφία για Αυτονομία με κλιματιστικό
Δεδομένο θεωρείται το οικονομικό όφελος από την αντικατάσταση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης με τη χρήση κλιματιστικών κατά τον φετινό χειμώνα.

Πέρα από την εξαιρετικά αυξημένη τιμή διάθεσης του λίτρου (από 1,35 ευρώ έως και 1,40 ευρώ), το κυρίαρχο πλεονέκτημα προκύπτει από τη βελτίωση της τεχνολογίας των κλιματιστικών αλλά και από την ίδια τη φύση του εναλλακτικού συστήματος θέρμανσης. Στον λογαριασμό της ΔΕΗ η τιμή της κιλοβατώρας για οικιακή χρήση χρεώνεται από 0,054 ευρώ έως και 0,082 ευρώ, ανάλογα με τη συνολική κατανάλωση ενέργειας κάθε κατοικίας. Μία ώρα θέρμανσης με κλιματιστικό απαιτεί την κατανάλωση περίπου 5 κιλοβατώρων, οπότε εύκολα μπορεί κάποιος να υπολογίσει το ποσοστό των χρημάτων που μπορεί να εξοικονομήσει σε σχέση με την κατοικία και τις ανάγκες θέρμανσης.

Το περιβάλλον

Κερδισμένο, ωστόσο, βγαίνει και το περιβάλλον. Η τεχνολογική βελτίωση στον τρόπο λειτουργίας των κλιματιστικών επιτρέπει τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης σε ποσοστό που φτάνει το 50%, σε σύγκριση με τα παλαιού τύπου κλιματιστικά
. Η αγορά είναι γεμάτη από μονάδες κλιματισμού της τεχνολογίας inverter, τα οποία μεταβάλλουν τον αριθμό των στροφών του μοτέρ ανάλογα με τις ανάγκες θέρμανσης. Τα νέας τεχνολογίας κλιματιστικά αποδίδουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους στα πρώτα λεπτά της λειτουργίας τους, ενώ στη συνέχεια κατεβάζουν τους ρυθμούς τους μπαίνοντας σε φάση «συντήρησης», ώστε να ξοδέψουν μόνο την ενέργεια που απαιτείται για τη διατήρηση της προγραμματισμένης θερμοκρασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η πιο φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία του κλιματιστικού, καθώς η ίδια θερμότητα αποδίδεται με τη μισή κατανάλωση ενέργειας και συνεπώς με τις μισές εκπομπές ατμοσφαιρικών ρύπων.

Προσαρμογή

Οφέλη για την ατμόσφαιρα προκύπτουν και από τη δυνατότητα προσαρμογής της χρήσης του κλιματιστικού στις ξεχωριστές συνθήκες κάθε κατοικίας, αλλά και στις ανάγκες των ενοίκων της. Στα συστήματα αυτόνομης θέρμανσης με καλοριφέρ, οι ένοικοι δεν μπορούν να ρυθμίσουν τη λειτουργία των σωμάτων, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την αχρείαστη κατανάλωση πετρελαίου. Αντιθέτως, κάθε ξεχωριστό δωμάτιο του σπιτιού που έχει μονάδα κλιματιστικού έχει τη δική του αυτονομία θέρμανσης και η ενέργεια που καταναλώνεται μπορεί να περιοριστεί στο απολύτως αναγκαίο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ