2012-10-30 18:49:07
Φωτογραφία για Ηλεία: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τη νύχτα της Τετάρτης και κυρίως την Πέμπτη
Δεν έχουν αλλάξει τα προγνωστικά στοιχεία και επιμένουν για πολύ ισχυρή κακοκαιρία, με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, από αργά το βράδυ της Τετάρτης και κυρίως την Πέμπτη.

Πάμε να δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών στην Ηλεία σε τίτλους:

1. Μεταβολή με πολύ ισχυρές καταιγίδες από τη νύχτα της Τετάρτης και κυρίως την Πέμπτη.

2. Σημαντική ενίσχυση των ανέμων σταδιακά από τη νύχτα της Τετάρτης σε θυελλώδεις 8 τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ από νότιες διευθύνσεις.

3. Βελτίωση από την Παρασκευή και άνοδο της θερμοκρασίας, στους 24 με 25οC το Σαββατοκύριακο.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά.

Σήμερα Τρίτη 30/10, το πρωί και μέχρι νωρίς το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία στους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι - βορειοδυτικοί 4 έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Την Τετάρτη 31/10, περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Σταδιακά από το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και τη νύχτα προς την Πέμπτη θα εκδηλωθούν βροχές. Η θερμοκρασία, νωρίς το πρωί -αρκετή ψύχρα- 12 με 13, το μεσημέρι στους 21 με 22. Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά ασθενείς, από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς με σημαντική ενίσχυση από το βράδυ σε ισχυρούς 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 και τη νύχτα προς Πέμπτη θυελλώδεις 8 έως πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου, το πρώτο μισό της ημέρας φαίνεται να επικρατεί πολύ ισχυρή κακοκαιρία με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, καταιγίδες με ραγδαίες βροχοπτώσεις που πιθανώς να δημιουργήσουν προβλήματα. Η θερμοκρασία σε άνοδο το πρωί 18 με 19, το μεσημέρι στους 20 με 21. Οι άνεμοι στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις θυελλώδεις 8 έως πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Βελτιωμένος ο καιρός την Παρασκευή 2/11 με πιθανότητα για λίγες μπόρες το πρωί. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στους 22 με 23. Άνεμοι βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Καλός ο καιρός το Σαββατοκύριακο 3-4/11 με αρκετή ηλιοφάνεια και την θερμοκρασία σε νέα άνοδο στους 24 με 25. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Παρακολουθούμε τα προγνωστικά στοιχεία για την σοβαρή επιδείνωση από τη νύχτα της Τετάρτης. Νεότερα στοιχεία στην πρόγνωση το πρωί της Τετάρτης ή σε έκτακτες.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ