2012-11-01 15:05:03
Φωτογραφία για Αυστηρά για Άντρες: Καλλυντικά - Απομυθοποίηση τώρα!
Πολύ συχνά οι άνδρες παραμελούν το δέρμα τους, πιστεύοντας ότι όλα τα προϊόντα στην αγορά έχουν σχεδιαστεί για τις γυναίκες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος για άντρες γίνονται περισσότερο δημοφιλή, καταρρίπτοντας τα «ταμπού» του παρελθόντος.  Όσοι είναι ακόμη σκεπτικοί ως  προς τη χρήση των καλλυντικών, το μόνο που πρέπει να σκεφτούν είναι ότι το δέρμα μας είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του σώματος κατά των ασθενειών και των μικροβίων. Είναι ένας καθρέφτης της γενικής υγείας του σώματός μας.

Η ταυτότητα των αντρικών καλλυντικών

Από τη στιγμή που ένας άνδρας ξυρίζεται, χρησιμοποιεί ήδη ένα καλλυντικό χωρίς καν να το καταλαβαίνει. Εξάλλου τα after shave και οι κρέμες ξυρίσματος υπάγονται στην κατηγορία αντρικών καλλυντικών και μάλιστα είναι και από τα πιο δημοφιλή.

Τα καλλυντικά προϊόντα για τους άντρες δεν έχουν καμία σχέση μ’ αυτά των γυναικών
. Οι άνδρες έχουν πιο παχύ, περίπου 20% μεγαλύτερο πάχος, και πιο λιπαρό δέρμα. Αυτό συμβαίνει λόγω των μεγαλύτερων πόρων και των πιο ενεργών σμηγματογόνων αδένων σε σχέση με τις γυναίκες. Ως εκ τούτου, οι ανάγκες για περιποίηση είναι διαφορετικές. Τα αντρικά καλλυντικά περιέχουν συστατικά που απευθύνονται σε διαφορετικό ορμονικό προφίλ. Είναι σχεδιασμένα για να βελτιώνουν την ανδρική εμφάνιση χωρίς να γίνεται αντιληπτή η χρήση τους.  Διατίθενται σε πιο διακριτικά αρώματα και στόχος τους είναι να προσδίδουν το καλύτερο φυσικό αποτέλεσμα.

Οι δερματολογικές ανάγκες ενός άντρα είναι πολλές. Ανάμεσα σε αυτές είναι η ενυδάτωση, η αντηλιακή προστασία και αντιγήρανση. Επίσης υπάρχουν προϊόντα κατά των ερεθισμών, της μείωσης της λιπαρότητας και τα διορθωτικά ατελειών.

Πως πρέπει να προστατεύουν οι άντρες το δέρμα τους;

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζουν τον τύπο του δέρματός τους. (ξηρό, λιπαρό, κανονικό) Πρέπει να πλένουν συχνά το πρόσωπό τους, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, με χλιαρό νερό και ένα καλό καθαριστικό. Το ξύρισμα πρέπει να γίνεται προσεκτικά και πάντα κατά προσέγγιση στο πρόσωπό του καθένα ώστε να γίνει σωστά. Αγοράστε μια κρέμα ξυρίσματος που θα λιπαίνετε σωστά το δέρμα, ώστε το ξυραφάκι θα γλιστράει πάνω του. Η after shave λοσιόν είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας του ξυρίσματος. Μειώνει την ενόχληση και βοηθά στη φροντίδα του δέρματος μετά το ξύρισμα. Η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη. Οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να καταστρέψουν το δέρμα και να προκαλέσουν ασθένειες. Τέλος, η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι για ένα υγιές δέρμα.

Βάσει ποιών κριτηρίων μπορεί να διαλέξει ένας  άντρας προϊόν για το δέρμα του;

Οι σημαντικότερες παράμετροι που θέτουν τους κανόνες επιλογής σύμφωνα με τις ανάγκες του άνδρα, είναι:

·         Ο φωτότυπος του, αν δηλαδή το δέρμα του είναι ανοιχτόχρωμο ή σκουρόχρωμο

·         Η ξηρότητα ή λιπαρότητα της επιδερμίδας του

·         Η τάση ακμής

·         Αν έχει ευερέθιστο δέρμα

·         Αν εμφανίζει δυσανεξία ή και αλλεργία σε συγκεκριμένα συστατικά

·         Τα σημεία εκδήλωσης γήρανσης και η ένταση τους

Πότε θα χρησιμοποιηθεί τι

Καθώς γερνάμε, το δέρμα μας χάνει την ελαστική φύση του. Το τι θα χρησιμοποιήσει ο καθένας για την προστασία του δέρματος του εξαρτάται από τον ίδιο. Βέβαια, ανεξάρτητα από διάφορες δερματικές ανωμαλίες ή τις ξεχωριστές ανάγκες του καθένα υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες επιλογές ανάλογα με την ηλικία. Για παράδειγμα ένα ενυδατικό προϊόν μετά το ξύρισμα μπορεί να το ξεκινήσει κανείς σχετικά νωρίς ενώ ένα αντιγηραντικό προϊόν θα χρησιμοποιηθεί σε μια ηλικία μετά τα 30-35.

Είδη αντρικών καλλυντικών

Κάποια από τα πιο δημοφιλή καλλυντικά για άντρες, εκτός από τα πατροπαράδοτα aftershave και κρέμες ξυρίσματος, είναι τα προϊόντα που έχουν σχέση με τα μαλλιά. Φιαλίδια που καλύπτουν τις άσπρες τρίχες, διάφορες λοσιόν για τη τριχόπτωση, ειδικά σαμπουάν, όπως και συμπληρώματα διατροφής που στοχεύουν στην υγεία και την ενδυνάμωση του τριχωτού της κεφαλής έχουν γίνει απαραίτητα είδη για κάθε σπίτι!

Ιδιαίτερη θέση στις επιλογές των αντρών κατέχουν και οι κρέμες είτε αυτές προορίζονται για το πρόσωπο είτε για άλλα μέρη του σώματος. Στην αγορά μπορούμε να βρούμε αντρικά καλλυντικά που περιορίζουν τις ρυτίδες ή τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια. Επιπλέον έχουμε τις κλασικές κρέμες ενυδάτωσης για τα χέρια αλλά και κρέμες  που καταπολεμούν τις σκληρύνσεις των ποδιών.

Η απολέπιση και η οξυγόνωση του σώματος είναι δύο κατηγορίες που έχουν αναπτυχθεί αρκετά και στον κόσμο των αντρικών καλλυντικών. Υπάρχουν προϊόντα που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από το σώμα, αναδομούν τις κυτταρικές λειτουργίες,  κάνουν απολέπιση και εξαφανίζουν τα μαύρα στίγματα και τα σημάδια ακμής.

Κατερίνα Βαϊμάκη

http://www.flowmagazine.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ