2012-11-03 12:25:04
Φωτογραφία για 5 συμβουλές για καλύτερες σχέσεις
Αν θέλετε να βελτιώσετε τη σχέση σας και να την κάνετε αληθινά ευτυχισμένη, ακολουθήστε τις παρακάτω απλές συμβουλές:

1. Δείξτε τον αληθινό σας εαυτό

Σκεφτείτε το. Τι έχετε να χάσετε; Ο άνθρωπος με τον οποίο πρόκειται να μοιραστείτε τον ίδιο χώρο είναι σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα θα σας μάθει πολύ καλά. Αντί να γίνει αυτό με τον δύσκολο τρόπο, είναι καλύτερα να δείξετε από την αρχή τις αδυναμίες, αλλά και τις αρετές σας. Μπορεί να σας τρομάζει η ιδέα, αλλά έτσι η σχέση σας θα ξεκινήσει από μια ρεαλιστική βάση.

2. Αγάπα τον άνθρωπό σου με τα ελαττώματά του

Αν ξεκινήσατε τη σχέση σας με την εσφαλμένη εντύπωση ότι όλα θα είναι τέλεια, τότε μάλλον ξεχάσατε ότι είστε άνθρωποι! Στην ουσία έχετε δύο επιλογές όταν έρχεστε αντιμέτωποι με τα σφάλματα των αγαπημένων σας: ή να υποκριθείτε ότι δεν έγινε τίποτα ή να γκρινιάζετε γι’ αυτά επ’ άπειρον. Μια τρίτη επιλογή θα ήταν να δεχτείτε ότι είναι απλοί θνητοί και να τους δώσετε την ευκαιρία να αλλάξουν.


 3. Καλύτερα να ακούς παρά να μιλάς!

Αυτή σίγουρα είναι μια πρόκληση, αλλά και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καταλάβετε το σύντροφό σας. Η επικοινωνία είναι το παν σε μια σχέση – το έχουμε ακούσει αυτό άπειρες φορές. Γιατί δεν δοκιμάζετε λοιπόν να αφήσετε το έτερόν σας ήμισυ να μιλήσει ελεύθερα, να τα «βγάλει» όλα από μέσα του και εσείς απλώς να ακούτε, χωρίς να σχολιάζετε. Μετά, όταν έρθει η σειρά σας, μπορείτε να μιλήσετε και εσείς από την καρδιά σας.

4. Με τη γλώσσα της αγάπης

Όταν θέλετε να πείτε κάτι στους αγαπημένους σας, έχει σημασία να το κάνετε με τη γλώσσα της αγάπης. Ό,τι κι αν είναι αυτό, μπορεί να εκφραστεί με έναν τρόπο που ο άλλος να το δεχτεί πιο εύκολα και να μην παρεξηγήσει τις προθέσεις σας. Τα μηνύματα αγάπης είναι πολύ ισχυρά σε μια σχέση, μπορούν να ισορροπήσουν ακόμα και τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Αυτό είναι που κάνει έναν δεσμό ισχυρό, η πρόθεση της αγάπης που υπάρχει πίσω από καθετί που λέγεται ή γίνεται.

5. Κάντε τίμιο παιχνίδι

Είναι απολύτως φυσιολογικό να υπάρχουν διαφωνίες, καυγάδες ή αντιπαραθέσεις κατά καιρούς. Το κλειδί για να διατηρηθεί ζωντανός ένας δεσμός είναι η ικανότητα να επουλώνει κανείς τις πληγές μετά από μια σύγκρουση. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχετε να μην το παρακάνετε σε έναν καυγά. Αν πετάτε δηλητήριο και ρίχνετε χτυπήματα «κάτω από τη μέση», θα είναι πολύ δύσκολο να διορθώσετε μετά τα πράγματα και να πείσετε το σύντροφό σας για την αγάπη σας.

http://www.youmagazine.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ